Search
Hrvatska
Priznanje za razvoj 4G 
Ericssonu nagrada za najveći doprinos razvoju LTE

Ericssonova jedinica za istraživanje osvojila je nagradu za najveći doprinos LTE standardima na skupu Informa LTE Awards 2010. Nagrade u području LTE tehnologije dodijeljene su za rast i uspješan razvoj LTE tehnologije u sklopu događanja LTE World Summit 2010, održanog nedavno u Amsterdamu.


Ovo priznanje predstavlja dodatnu potvrdu tehnološkog liderstva Ericssona u 4G tehnologiji. Ericsson ima vodeću ulogu u razvoju LTE od inicijalne istraživačke suradnje do finalnog standarda. Konkurente je pobijedio u kategoriji najvećeg doprinosa LTE standardima koja se ticala najveće kontribucije razvoju standarda i specifikacija LTE tehnologije.


"Drago nam je što je naš doprinos nagrađen", kazao je Mikael Höök, direktor tehnologija za radio pristup u Ericssonovoj jedinici za istraživanje. "Prije nego što je standardizacija uopće počela bili smo vrlo aktivni u definiranju okvira za nju. Nakon što je započela u okviru 3GPP organizacije, nastavili smo snažne aktivnosti te značajno pridonijeli razvoju LTE tehnologije."


"Ne smijemo zaboraviti da se LTE kontinuirano razvija, a tako će biti i u budućim godinama, što uključuje standardizaciju novih značajki i funkcionalnosti. Da bismo zadržali vodeću ulogu, moramo ostati usredotočeni i inovativni, razvijati standarde te osigurati da naši proizvodi budu jedinstveni i da naša rješenja odgovaraju potrebama operatora“, rekao je.


David Astély, Joakim Bergström, Erik Dahlman i Stefan Parkvall iz Ericssonove jedinice za istraživanje nagrađeni su za njihovu ulogu u stvaranju vrlo kvalitetnih LTE specifikacija, što je omogućilo rano komercijalno uvođenje LTE mobilnog širokopojasnog pristupa. Ovo je stvorilo povjerenje cjelokupne industrije u LTE i odluku za korištenje ove napredne tehnologije.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle