Search
Hrvatska
Ericssonov novitet 
Video over IP uz Media Delivery Network rješenje
  • Media Delivery Network – novo Ericssonovo rješenje za isporuku video sadržaja putem IP-a
  • Očekuje se da će IP video sadržaj predstavljati 90 posto mrežnog prometa u sljedećih nekoliko godina
  • Rješenje je prilagođeno zahtjevima gledatelja te operatoru minimizira troškove uzrokovane povećanim prometom, a istodobno nudi nove prihode isporučiteljima sadržaja i operatorima


Očekuje se da će, s porastom online video sadržaja i sve većim interesom za sadržaje na zahtjev, IP video predstavljati više od 90 posto mrežnog prometa u narednim godinama. Danas je riječ o 35 do 60 posto, ovisno o zemlji. Kao pomoć isporučiteljima sadržaja i operatorima u povećavanju potencijala njihovih mreža te u isporuci TV usluga koje korisnici traže, Ericsson nudi Media Delivery Network (MDN) – cjelovito rješenje za isporuku video sadržaja putem IP. Kombinacijom mreže za distribuciju sadržaja s Ericssonovim opsežnim portfeljem za TV, ovo rješenje posvećeno medijima će operatorima i isporučiteljima sadržaja omogućiti nove prihode temeljem rasta video prometa – bez povećavanja mrežnih troškova.


Količina video prometa u mrežama značajno će rasti s korisničkim zahtjevima za višom kvalitetom TV sadržaja na zahtjev, kao i golemim izborom sadržaja u povezanom komunikacijskom svijetu bez granica.


Ericssonovo MDN rješenje omogućuje operatorima savladavanje izazova povezanih sa sve većim video prometom u njihovim mrežama. MDN je mreža posvećena medijima koja podržava višekanalni TV, video na zahtjev i over-the-top video sadržaje u zajedničkoj jezgrenoj infrastrukturi. Ona sadrži rješenje za distribuciju i isporuku, caching, spremanje, streaming, transkodiranje te sustav za upravljanje sadržajem (content management system). Također omogućuje ciljano oglašavanje i brzo mijenjanje kanala putem bilo koje platforme i na bilo kojem zaslonu.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle