Search
Hrvatska
Ericsson na sajmu MEDICA 2010 
Pametna rješenja za e-zdravstvo

MEDICA, najveće svjetsko godišnje okupljanje profesionalaca u zdravstvu održano je od 17. do 20. studenog u njemačkom Düsseldorfu.
CTIA, međunarodna organizacija koja predstavlja bežičnu komunikacijsku industriju bila je tom prigodom domaćin prvog Wireless Health paviljona posvećenog bežičnim komunikacijama u zdravstvu, dokazujući tako trajnu usmjerenost na razvoj ovog perspektivnog tržišta.


U spomenutom je paviljonu poseban naglasak bio stavljen na najnovije globalne mobilne proizvode, programe i mrežna rješenja usmjerena na praćenje i poboljšanje zdravlja. Ovdje su se, u ulozi suizlagačia, pojavila mnoga svjetski poznata imena kao što su Qualcomm Wireless Health, Accenture, Wireless-Life Sciences Alliance, SHL Telemedizin GmbH, 3M, MedApps, Telcare, Telenor Connexion AB te, između ostalih, i Ericsson Nikola Tesla.


Na izložbenom prostoru u dvorani 15, svakodnevno su se odvijale dinamične demonstracije uživo te edukativne prezentacije namijenjene posjetiteljima zainteresiranima za sveobuhvatna rješenja iz domene e-zdravstva. Ericsson je predstavio nekoliko različitih rješenja: Ericsson Mobile Health za udaljeni medicinski nadzor pacijenta, umreženi informacijski sustav zdravstvene skrbi – HNIS i bolnički informacijski sustav HIS koje je razvila kompanija Ericsson Nikola Tesla te Ericssonov istraživački projekt mHealth CARE. Sva spomenuta rješenja usmjerena su na poboljšanje kvalitete života

Ove je godine svjetski medicinski forum i međunarodni kongres MEDICA privukao više od 4300 izlagača i 138.000 sudionika iz više od 100 zemalja. Mnogi od njih posjetili su i Ericssonovo izložbeno mjesto te pokazali veliki interes za korištenje suvremene informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje zdravstvene skrbi.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Više...