Search
Hrvatska
Posjet 
Predsjednica Vlade posjetila Ericsson Nikolu Teslu

U radnom posjetu Ericssonu Nikoli Tesli boravila je delegacija Vlade Republike Hrvatske koju je predvodila predsjednica Vlade Jadranka Kosor, u pratnji mr. sc. Darka Milinovića, potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva i socijalne skrbi, mr. sc. Đure Popijača, ministra gospodarstva, rada i poduzetništva, prof. dr. sc. Ivana Šimonovića, ministra pravosuđa te drugih suradnika.

 


Visoku delegaciju dočekala je predsjednica kompanije mr. sc. Gordana Kovačević. Uslijedili su razgovori između uvaženih gostiju i predsjednice kompanije sa suradnicima te razgled kompanije pri kojem su predstavljena ključna kompanijska rješenja uključujući projekte iz područja e-zdravstva i Ericsson Mobile Health. Razgovaralo se i o važnim projektima koje Ericsson Nikola Tesla realizira za državnu upravu kao što su e-zdravstvo i e-katastar. Predsjednica Ericssona Nikole Tesle prezentirala je značajna postignuća i odgovornosti kompanije na domaćem i izvoznim tržištima s posebnim naglaskom na izvoz znanja i nova inovativna ICT rješenja razvijena u Ericsson Nikoli Tesli. Usprkos krizi u 2009. godini kompanija je osigurala stabilno poslovanje i investirala u nova znanja, zaposlenike, nove proizvode i poslovne segmente.

Predsjednica Vlade izrazila je iskreno zadovoljstvo kompanijskim vodstvom i zaposlenicima koji su čak i u kriznim uvjetima poslovanja postigli stabilne rezultate. Prikazani način rada voljela bi primijeniti i drugdje, a naglasila je i da je Ericsson Nikola Tesla prva kompanija koja je od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dobila priznanje „Tvrtka-prijatelj obitelji“ te je i u kriznoj godini zaposlila gotovo 100 zaposlenika. Predsjednica Ericssona Nikole Tesle zahvalila se predsjednici Vlade što je došla u kompaniju pogotovo u trenutku kada Vlada pokreće opsežan program mjera gospodarskog oporavka. Ericsson Nikola Tesla kao regionalni ICT lider, ali i aktivni sudionik u globalnim telekomunikacijskim trendovima može značajno pridonijeti gospodarskom razvoju Hrvatske.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle