Search
Hrvatska
Tehnološki noviteti 
Novi inovativni iskoraci iz Vipneta

U suradnji stručnjaka Vipneta i Ericssona Nikole Tesle te korištenjem Ericssonove najsuvremenije tehnologije, Osijek je postao prvi grad u kojem su već dostupne brzine od 42 Mbit/s. Također, u ovom je trenutku čak 17 hrvatskih gradova pokriveno HSPA+ tehnologijom, isporučenom od Ericssona Nikole Tesle, koja omogućuje surfanje brzinom do 21 Mbit/s koja je predstavljena prije godinu dana.


Ovu je godinu obilježio zajednički rad Vipneta i Ericssona Nikole Tesle na tehnološkim novitetima. Tako je tijekom svečanog otvorenja ovogodišnjeg Međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku (MIPRO) u Opatiji u svibnju premijerno, ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe, demonstriran bežični prijenos podataka uz rekordne brzine prijenosa do 42 Mbit/s. Početkom listopada na temelju Ericssonovog rješenja Vipnet je prvi u Hrvatskoj i među prvima u svijetu predstavio tehnologiju HD zvuka, koja uz velike brzine prijenosa podataka čini veliki kvalitativni iskorak za krajnje korisnike.

 

Da su se ulaganja u mrežu Vipnetu i partnerstvo s Ericssonom Nikolom Teslom itekako isplatila svjedoči i činjenica da je kvalitetu njihove mreže potvrdilo i nezavisno mjerenje njemačke kompanije P3 Communications dodijelivši im četiri certifikata u kategorijama glasovne komunikacije, prijenosa podataka i brzog surfanja internetom.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle