Search
Hrvatska
Na konferenciji Zagrebačke burze u Šibeniku podijeljene godišnje nagrade 
Ericssonu Nikoli Tesli nagrada za najbolje odnose s ulagačima

Na konferenciji Zagrebačke burze, središnjem  mjestu okupljanja hrvatske, ali i regionalne financijske zajednice dodijeljene su godišnje nagrade Zagrebačke burze i Poslovnog dnevnika. Ovogodišnji laureati nagrade za najbolje odnose s ulagačima su: HT-Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla i Atlantic grupa. Na svečanoj dodjeli u Šibeniku, u ime Ericssona Nikole Tesle, nagradu je preuzela mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije.

 

Nagrađeni su birani među kompanijama čije se dionice nalaze u sastavu indeksa CROBEX10 te kompanijama, čije se dionice nalaze u dva najviša burzovna segmenta tržišta (Službeno tržište i Prime market). Konačna rang-ljestvica, na osnovi koje su proglašeni najbolji, temelji se na podacima Zagrebačke burze o poštivanju pravila objavljivanja redovitih i izvanrednih informacija vezanih uz poslovanje te na anketi koju je Poslovni dnevnik proveo među domaćim ulagačima.


„Ova nagrada veliko je priznanje za našu kompaniju. Sigurna sam da će dodjela ovakve vrste nagrade potaknuti interes javnosti i kompanija o važnosti kvalitetnih odnosa s investitorima kao jednom od strateški važnih zainteresiranih strana. Prepoznavanje kompanija koje su transparentne i svojom praksom daju primjer drugima, svakako je dodatni poticaj ne samo nama nagrađenima, već i svim drugim kompanijama koje kotiraju na domaćem tržištu kapitala da unaprijede komunikaciju prema investitorskoj zajednici. Kompanija koju vodim među prvima je u Hrvatskoj uvela načela korporacijskog upravljanja te uspostavila visoke standarde upravljanja i transparentnosti poslovanja. Na to smo posebno ponosni“, istaknula je mr.sc. Gordana Kovačević komentirajući dobivenu nagradu.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle