Search
Hrvatska
Informatizacija zdravstva 
Dani zdravstva FBiH

U sarajevskom se Centru „Skenderija“ od 7. do 9. lipnja održavaju „Dani zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine“, a već prvoga dana ove manifestacije  uspješno su predstavljena rješenja u području informatizacije zdravstva kompanije Ericsson Nikola Tesla, članice globalne korporacije Ericsson. Više od 1000 domaćih i stranih stručnjaka okupilo se pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva u cilju jačanja i unapređenja zdravstvenog sektora, zaštiti zdravlja stanovništva te promociji zdravlja i prevenciji bolesti.


Jedna od tema ovogodišnjih „Dana zdravstva FBiH“ posvećena je informatizaciji u zdravstvu, a o njoj govorili Darko Gvozdanović, menadžer Ericssona Nikole Tesle za rješenja iz područja e-zdravstva te primarijus dr.sc. Ranko Stevanović iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Brojne zainteresirane posjetitelje pozdravio je Tihomir Šicel, direktor prodaje i marketinga za industriju i društvo u Ericssonu Nikoli Tesli, a sudionici su dobili cjeloviti pregled kompanijskog portfelja u domeni zdravstva, od umreženog informacijskog sustava zdravstva, s posebnim osvrtom na implementaciju u Republici Hrvatskoj, preko bolničkog informacijskog sustava do Ericsson Mobile Health rješenja za udaljeni medicinski nadzor pacijenata.

Osim zanimanja stručne javnosti, nastup je pobudio i zanimanje lokalnih javnih medija koji su snimili nekoliko priloga s ove uspjele prezentacije.

 

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle