Search
Hrvatska
55 godina uspjeha 
Proslava 55. obljetnice Ericssona Nikole Tesle

Kristalna dvorana hotela The Westin u večernjim je satima, u petak, 26. studenoga, ugostila mnoge uglednike iz Hrvatske i svijeta u svečanosti priređenoj povodom pedeset i pete obljetnice Ericsson Nikole Tesle. Goste je dočekalo hotelsko pročelje u plavoj Ericssonovoj boji (pod svjetlima reflektora) i sa logom 55. obljetnice ETK dajući na taj način nesvakidašnji izgled zgradi hotela na zagrebačkom «zelenom valu». U predvorju Kristalne dvorane goste su dočekali predsjednik Ericssona Nikole Tesle Åke Enell, uz potpredsjednicu kompanije Gordanu Kovačević te druge članove najvišeg rukovodstva kompanije.

Svečanosti kompanije nazočili su predstavnici naših najznačajnijih, dugogodišnjih kupaca, dobavljača i drugih poslovnih partnera iz različitih područja djelatnosti iz zemlje i inozemstva. Naši gosti bili su i predstavnici Hrvatskog državnog sabora, ministarstava i Vlade RH, Poglavarstva grada Zagreba i gospodarskih komora. Pozivu na proslavu našeg jubileja odazvali su se i visoki predstavnici diplomatskog kora i osnivači «Nikole Tesle». Na ovoj značajnoj obljetnici naše kompanije posebno zadovoljstvo bilo nam je pozdraviti izaslanika predsjednika Republike, njegovog savjetnika za ekonomska pitanja i gospodarstvo, Dubravka Radoševića.

U svom govoru okupljenima, Åke Enell se osvrnuo na odrednice uspjeha Ericssona Nikole Tesle te naglasio: «Posebno bih u ovoj prigodi želio naglasiti kako su 55 godina uspjeha kompaniji osigurali njeni zaposlenici, stručnjaci čije su kompetencije globalno priznate. U Ericssonu radim punih četrdeset godina, a zadnjih šest koje sam proveo u Hrvatskoj obilježavaju moju karijeru jer niti u jednoj drugoj Ericssonovoj lokalnoj kompaniji nisam svjedočio tako visokoj razini stručnosti i izvrsnosti u realizaciji projekata kakvu su u stanju pružiti zaposlenici Ericssona Nikole Tesle svakoga dana i svakoga radnoga trenutka. Kompanijini stručnjaci učinili su Ericsson Nikolu Teslu uporištem stručnosti i inovativnosti, jedinstveno po svojoj snazi u zemlji, u regiji i u Ericssonovoj grupi.

Zlatni ključ našega uspjeha je dobar odnos s našim poslovnim partnerima i kupcima, utemeljen na uzajamnom povjerenju. Tijekom zadnjih 55 godina njegovali smo partnerstvo s kupcima na svim našim tržištima, a zajedno s vrhunskim kompetencijama naših stručnjaka ta su partnerstva temelj naše tržišne prednosti pred takmacima.»

Već tradicionalno, niz godina, Ericsson Nikola Tesla, kao društveno odgovorni poduzetnik, želi svoj poslovni uspjeh podijeliti upravo sa zajednicom u kojoj djeluje te tako svojom aktivnom ulogom utjecati na stvaranje preduvjeta za bolji život u Hrvatskoj.

Prigodom 55 obljetnice kompanije donesena je odluka o donaciji Maloj kući, instituciji socijalne skrbi koja provodi rehabilitaciju djece s oštećenim vidom i s dodatnim oštećenjima te provodi ranu intervenciju u toj populaciji. Åke Enell je predstavnicima Male kuće uručio donaciju od 555.555 kuna, okrunivši na taj način svečanu proslavu ovog značajnog jubileja kompanije.

Proslava je sadržavala i bogati kulturni program u kojem su se izmjenjivali nastupi Ane Rucner na električnom violončelu, umjetnice koja na suvremeni način interpretira klasičnu glazbu i Jasne Bilušić, pjevačice jazza i šansona uz pratnju sastava Cool Date.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle