Search
Hrvatska
EDGE sustav 
Ericsson potpisao ugovor s bahrainskim operatorom
Korporacija Ericsson izabrana je za isporučitelja potpuno komercijalnog EDGE sustava za bahrainskog operatora, kompaniju Batelco. Nadogradnja Batelcove postojeće GPRS mreže omogućit će lansiranje novih usluga i ponudu podatkovnog pristupa velike brzine. Ugovor uključuje i proširenje mreže.
Ericsson će, prema ugovoru, isporučiti EDGE mrežnu infrastrukturu koja uključuje hardver i softver koji će omogućiti operatoru spremnost za komercijalni EDGE rad širom mreže. Ugovor uključuje i nadogradnju usluge slanja multimedijskih poruka (MMS), sustava za podršku upravljanju (OSS) i sustava za upravljanju mrežom, kao i nadogradnju zadnje inačice mrežnog Ericssonovog softvera. Puno proširenje mreže sadržava izvedbu mreže te podršku održavanju.
“Ponosni smo da Batelco nadograđuje njihovu mobilnu mrežu Ericssonovim EDGE rješenjem”, kaže Sam Saba, potpredsjednik Ericssonove tržišne jedinice Bliski Istok. “S Batelcom zajedno radimo na ponudi najnaprednijih mobilnih usluga na tržištu.”
“Ovo je značajan korak naprijed za Batelco”, kaže Ian Dench, Batelcov direktor zadužen za marketing. ”Uvođenjem EDGE tehnologije unaprijedit ćemo i proširiti naše mobilne podatkovne usluge i aplikacije u doba kada je potražnja za slikovnim porukama i drugim podatkovnim uslugama sve veća, a terminali su dostupni. Oovim značajnim potezom nastavljamo izgrađivati dugoročni odnos s Ericssonom.”
Izvedba i isporuka započet će u kolovozu 2004.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle