Search
Hrvatska
Proširenje GSM mreže 
Ericsson potpisao ugovor s kineskim operatorom
Korporacija Ericsson potpisala je ugovor o proširenju GSM mreže kompanije Chongqing Mobile, Ovim ugovorom Ericsson će isporučiti cjelovita mrežna rješenja koja uključuju telekomunikacijske usluge. Vrijednost ugovora je 27 milijuna dolara.
Ericsson će ovoj kompaniji isporučiti najnapredniju infrastrukturnu opremu i telekomunikacijske usluge, koje uključuju i najsuvremenije komutacijske platforme, bazne stanice, izvedbu mreže i nadogradnju sustava za podršku radu. Mreža će nakon proširenja imati EDGE mogućnosti, što predstavlja odličan temelj za buduće 3G usluge.
Implementacija je već započela, a završit će do kraja ove godine. Ukupni kapacitet GSM mreže doseći će 6 milijuna pretplatnika.
“Mogućnosti naše mreže će nakon proširenja značajno porasti, a moći ćemo ponuditi i usluge za brzi prijenos podataka te atraktivne nove usluge na troškovno učinkoviti način", kaže Shen Changfu, generalni direktor Chongqing Mobile. “Ericsson je jedan od naših najznačajnijih strateških partnera. Uz Ericssonovu stručnost i podršku, vjerujemo u poslovni rast i zadovoljavanje raznolikih potreba tržišta.”
“Ovaj ugovor predstavlja nastavak povjerenja kompanije Chongqing Mobile u Ericssonovo vodstvo u tehnologiji i uslugama,” kaže Mats H. Olsson, predsjednik Ericssona u Kini. “Iskustvo naše dugoročne suradnje s kompanijom Chongqing Mobile i naša snažna lokalna podrška temeljena na dva zajednička ulaganja u Chongqingu, čine nas uvjerenim da će ovo biti novi uspjeh kompanija Chongqing Mobile i Ericssona.”
Izvedba i isporuka započet će u kolovozu 2004.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle