Search
Hrvatska
Proširenje GSM mreže u Rusiji i ZND-u 
Ericsson i MTS potpisali ugovor vrijedan 70 milijuna dolara
Korporacija Ericsson potpisala je okvirni ugovor o proširenju GSM mreže vrijedan 70 milijuna dolara s najvećim mobilnim operatorom u Rusiji i Zajednici neovisnih država, MTS-om (Mobile TeleSystems). Ugovor pokriva isporuke do kraja 2004. godine.
Oprema koja će biti isporučena prema ugovoru, poboljšat će kapacitet i pokrivenost mreže u regijama Krasnodarski kraj, Tatarstan, Baškortostan, Sibiru (regije grada Novosibirska i Tomska te Irkutska) i na krajnjem Istoku (Vladivostok i regija Južnog Sahalina).
Ericsson će isporučiti AXE810 komutacijsku platformu i GSM bazne stanice RBS2206 i RBS2307 za proširenje mreže. Ove bazne stanice imaju ugrađenu EDGE funkcionalnost i omogućit će jednostavnu migraciju na ovu tehnologiju kada bude licencirana u Rusiji.
“Potpisivanje ovoga ugovora pokazuje da MTS vjeruje u kvalitetu Ericssonove opreme i profesionalnost naših specijalista. Počašćeni smo ukazanim povjerenjem i učinit ćemo sve što je moguće da osiguramo našem partneru i njegovim korisnicima vrhunska komunikacijska rješenja,” kaže Alexander Andrianov, potpredsjednik Ericssona u Istočnoj Europi i Srednjoj Aziji.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle