Search
Hrvatska
Predsjednik i generalni direktor Ericssonove grupe posjetio Hrvatsku i ETK 
Potvrđena čvrsta pozicija naše kompanije u Ericssonovoj grupi

Carla-Henrica Svanberga dočekali su Åke Enell i Gordana Kovačević
U radni posjet Ericssonu Nikoli Tesli i Hrvatskoj stigao je u predvečerje 10. lipnja Carl-Henric Svanberg, čelnik Ericssonove korporacije. Čovjek kojega je tjednik Business Week u jednom od svojih zadnjih brojeva uvrstio na popis dvadeset i petoro europskih najuspješnijih menadžera današnjice stigao je u našu zemlju na poziv Stjepana Mesića, predsjednika Republike Hrvatske. Za boravka u Hrvatskoj gospodin Svanberg se sastao i s hrvatskim premijerom, dr. Ivom Sanaderom, ali veći dio svojega radnoga posjeta proveo je u razgovorima s članovima menadžmenta i zaposlenicima Ericssona Nikole Tesle.

Prvi čovjek Ericssona je prigodom ulaska u kompaniju dobio karticu koja otvara sva vrata.
Prisjetimo se boravka hrvatskoga predsjednika u Švedskoj u listopadu prošle godine, prigodom kojega je hrvatska delegacija posjetila i Ericssonovo sjedište. Prijateljstvo koje je u toj prilici utemeljeno i kojim je potvrđena značajna uloga Ericssona Nikole Tesle kao mosta suradnje između Švedske i Hrvatske nastavlja se posjetom predsjednika i generalnoga direktora Ericssona, Carla-Henrica Svanberga, Hrvatskoj i Ericssonu Nikoli Tesli, kompaniji koja je prepoznata kao značajni član Ericssonove grupe.

Carl-Henric Svanberg je bacio pogled na najviša priznanja i nagrade Ericssonu Nikoli Tesli.
Uvaženoga gosta i njegovu pratnju, na zagrebačkom aerodromu dočekao je predsjednik Ericssona Nikole Tesle, Åke Enell. Radni dio susreta, međutim, najvećim svojim dijelom odvijao se idućega dana, 11. lipnja.

U posjetu kod premijera dr. Ive Sanadera.
Kao predstavnik jednoga od prvih stranih investitora koji su uložili svoja sredstva u Hrvatsku ubrzo nakon njenoga osnutka, Carl-Henric Svanberg razmijenio je svoja vrijedna zapažanja s premijerom Republike Hrvatske, dr. Ivom Sanaderom, zadržavši se s njim u srdačnom razgovoru. Put Hrvatske u Europu, između ostaloga, vodi i preko uspješne suradnje hrvatskoga gospodarstva s europskim i svjetskim kreatorima globalnih ekonomskih trendova, među kojima je i Ericsson. Jedan od pozitivnih primjera za to je djelovanje Ericssonove lokalne kompanije u Hrvatskoj, zaključeno je u sklopu razgovora Sanadera i Svanberga.

Predsjednik Stjepan Mesić i Carl-Henric Svanberg.
Susret s predsjednikom Hrvatske, Stjepanom Mesićem, protekao je u atmosferi druženja dobrih znanaca. Tijekom razgovora S. Mesića i S.H. Svanberga potvrđena je značajna uloga koju ima Ericsson Nikola Tesla u korporaciji Ericsson kao centar kompetencija za cjelovita komunikacijska rješenja, kao značajni Ericssonov prodajni kanal i istraživačko-razvojni centar. Posebno važnom ocijenjena je pozicija koju kompanija ima kao Ericssonov referentni centar za područje e-poslovanja, ili, da budemo precizniji, za područje e-zdravstva. Sugovornici su se složili kako svoje uspjehe kompanija duguje kompetentnim i predanim stručnjacima na području suvremenih telekomunikacija čiji se doprinos osjeća i u realizaciji regionalnih i globalnih Ericssonovih projekata. Zahvaljujući upravo stručnoj snazi svojih zaposlenika kompanija se uspješno uputila i na područje integracije informacijsko-komunikacijskih tehnologija, u čemu također prednjači u Ericssonovoj grupi.

Izjava za medije nakon sastanka s predsjednikom Mesićem.
Nakon razgovora s hrvatskim premijerom i predsjednikom, kojima su prisustvovali i predsjednik naše kompanije, Åke Enell te Gordana Kovačević, potpredsjednica kompanije i Snježana Bahtijari, direktorica Kompanijskih komunikacija, Carl-Henric Svanberg obratio se okupljenim novinarima: "Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku biti ovdje u Zagrebu, u Hrvatskoj. Tijekom jutra imao sam prilike sastati se s hrvatskim premijerom i predsjednikom. Smatram veoma inspirativnom činjenicu da su obojica pokazali široko poznavanje onoga čime se Ericsson bavi te da podržavaju djelovanje Ericssona Nikole Tesle, kompanije koja ima veoma važnu ulogu u Ericssonovoj grupi. Riječ je o kompaniji koja je u zadnjih nekoliko godina pokazala snažan napredak te je predvodnik u mnogo područja kojima se mi u Ericssonu bavimo."
Susret s djelatnicima i menadžerima Ericssona Nikole Tesle
Drugi dio dana Carl-Henric Svanberg proveo je na sastancima s članovima menadžmenta Ericssona Nikole Tesle raspravljajući s njima o smjernicama kompanijine strategije, mogućnostima za povećanje doprinosa kompanije uspješnom poslovanju grupe te prednostima po kojima je kompanija prepoznatljiva na internom Ericssonovom tržištu.

U obilasku kompanije
Gostu u čast upriličen je i posebni Menadžment forum tijekom kojega se on obratio kompanijinim rukovoditeljima. Kako bi stekao što bolji uvid u profesionalnost i predanost zaposlenika Ericssona Nikole Tesle, predsjednik i generalni direktor Ericssona uputio se je i u obilazak kompanije zaustavljajući se nakratko u razgovoru sa zaposlenicima.
Hrvatska- zemlja s potencijalom

Sa županom Jakovčićem pred maketom Pule
Okončavši predviđene radne susrete u Zagrebu, Carl-Henric Svanberg nastavio je upoznavati Hrvatsku u društvu supruge Agnete i sina Jacoba te je zadnja dva dana svojega posjeta našoj zemlji proveo u Istri i na Brijunima, gdje mu je domaćin bio Ivan Jakovčić, župan Istarske županije i gdje se susreo i s Borisom Nemšićem, glavnim izvršnim direktorom mobilkoma austria, odgovornim i za bežične komunikacije u Telekomu Austria. Nakon dojmljivoga susreta s visokim potencijalom zaposlenika Ericssona Nikole Tesle došao je red na oduševljenje ljepotom brijunskoga krajolika i gostoljubivošću domaćina, koje je potvrdilo dojmove gospodina Svanberga od prije kakvih dvadesetak godina kada je kratko boravio u Dubrovniku. Vjerujemo kako će ovaj posjet predsjednika i generalnoga direktora Ericssona našoj zemlji pridonijeti učvršćivanju prijateljskih odnosa između Švedske i Hrvatske te daljnjem razvoju Ericssona Nikole Tesle kao centra kompetencija u Ericssonovoj grupi.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle
Jezik / Language