Search
Hrvatska
Priznanje CROME - Hrvatskoga udruženja menadžera i poduzetnika 
Gordani Kovačević priznanje "Menadžer godine"

Gordana Kovačević, potpredsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla i potpredsjednica Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa proglašena je menadžerom godine u Hrvatskoj, u kategoriji velikih poduzeća, na svečanom 15. Susretu CROME održanom 19.11.2004.
Ovo prestižno priznanje tradicionalno dodjeljuje CROMA, Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika. Ovogodišnji, petnaesti, jubilarni Susret CROME održan je pod pokroviteljstvom Stjepana Mesića, predsjednika Republike Hrvatske. Susretu su, uz visoke predstavnike hrvatskoga gospodarskog, javnoga i političkog života, prisustvovali i stručnjaci te čelnici menadžerskih udruga iz SAD-a, Velike Britanije, Belgije, Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije, Češke, Poljske, Bosne i Hercegovine itd.
CROMA, utjecajna, renomirana, strukovna, nezavisna, dobrovoljna i nevladina organizacija zalaže se za promicanje digniteta struke, interesa i prava svojih članova, a za dobrobit razvoja poduzeća i hrvatskoga gospodarstva. CROMA je danas postala redovnim članom Europske konfederacije menadžera CEC, sa sjedištem u Bruxellesu.

Svečano uručenje nagrada menadžerima godine, u devet kategorija, održano je u večernjim satima u Kristalnoj dvorani Hotela Westin (Opera). Svi laureati su predstavljeni kratkim promidžbenim filmovima. Nakon toga su im na pozornici, uz plakete uručene i umjetnički izrađene statue.

Na svečanosti proglašenja Menadžera godine u izboru CROME bili su nazočni svi članovi ETK Top Management Teama, na čelu s Åke Enellom, predsjednikom naše kompanije, veleposlanik Kraljevine Švedske i uzak krug poslovnih partnera ETK. Svi nazočni srdačno su čestitali Gordani Kovačević na tom visokom i zasluženom priznanju.

Tijekom proglašenja menadžera i poduzetnika godine, Vladimir Ferdelji, novoizabrani predsjednik CROME, konstatirao je da žiri nije imao nimalo lagani zadatak. U oštroj konkurenciji nominiranih za nagrade pobjednicima su proglašeni oni koji uz izvrsne poslovne rezultate predvode svojom osobnošću, znanjem i liderskom sposobnošću.
Zahvaljujući se na nagradi koju je primila, Gordana Kovačević je, između ostaloga, naglasila:

"Doista je velika čast biti prepoznat i dobiti takvu prestižnu nagradu za izvrsnost ostvarenih rezultata i to od svojih kolega iz struke. Veseli me da ova nagrada dolazi u godini kada Ericsson Nikola Tesla, kompanija u kojoj sam provela cijeli svoj dosadašnji profesionalni život, obilježava 55 godina uspješnoga poslovanja. Ponosna sam da sam sve ove godine imala prilike, mogućnosti i odgovornosti sudjelovati u razvoju kompanije koja je danas najjača kompanija u regiji za područje suvremene informacijsko komunikacijske tehnologije, kompanija znanja, kompanija prepoznata po izvrsnosti. Ovu nagradu dijelim sa svojim kolegama i suradnicima, onima koji danas rade i grade ovu kompaniju kao i onima koji su u ovih 55 godina udarili temelje na kojima smo izgradili ono što imamo danas. Još jednom zahvaljujem na nagradi, ali još više na prilici da na primjeru jedne uspješne sredine što više naučimo i kroz zajedničku suradnju menadžera pridonesemo bržem razvoju hrvatskoga društva."
Tijekom Susreta CROMA 2004, središnjega događaja Udruge i šire hrvatske poslovne javnosti, održana je u prijepodnevnim satima konferencija za tisak, svečana Skupština CROME povodom 15.obljetnice te Međunarodno savjetovanje na temu "Menadžment promjena u procesu integriranja hrvatskoga gospodarstva u tržište Europske Unije".
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle