Search
Hrvatska
Dan tržišta kapitala 
Kompanija poslovne izvrsnosti jača partnerstvo s investitorima
Ericsson Nikola Tesla d.d. prva je kompanija u Hrvatskoj koja je, kako bi naglasila da posebnu pozornost poklanja jačanju odnosa s investitorima te povećanju njihovoga povjerenja prema kompanijinom menadžmentu, upriličila Dan tržišta kapitala. Skup je održan 28. listopada ove godine.

Tijekom skupa čelni ljudi kompanije prisutnima su prezentirali trenutačne aktivnosti kompanije u Hrvatskoj i na nekoliko desetaka izvoznih tržišta u Europi, Srednjem Istoku i Africi te poslovne rezultate ostvarene u prva tri ovogodišnja tromjesečja. Službeni dio Dana tržišta kapitala Ericssona Nikole Tesle obuhvatio je izlaganja predsjednika kompanije, Åkea Enella, potpredsjednice, Gordane Kovačević, direktorice za Financije, Marie Radtke, direktora kompanijinoga Instituta za telekomunikacije, Björna Dellåsa te direktorice za Upravljanje ljudskim potencijalima, pravne poslove i organizaciju, Ane Jožinec. Prisutni su upoznati s pozicijom kompanije u korporaciji Ericsson kao centrom kompetencija za cjelovita komunikacijska rješenja, usluge i sustave te jednim od najznačajnijih istraživačko razvojnih centara u Ericssonovoj grupi. U dosadašnjem tijeku godine planovi kompanije se mahom ostvaruju kako je bilo zamišljeno te je kompanijino poslovodstvo sa zadovoljstvom izvijestilo prisutne dioničare i predstavnike burzovno-gospodarstvenih krugova u zemlji o zadovoljavajućem tijeku ovogodišnjega poslovanja.
Kompanija Ericsson Nikola Tesla uvrštena je 17. lipnja na JDD kotaciju Zagrebačke burze dionica, a od tada je vrijednost ETK dionice porasla za više od 200 posto. Najveća vrijednost koju je dionica u tom razdoblju dosegla bila je 1020 kuna. U strukturi vlasništva nad kompanijom nije bilo značajnijih promjena. Kompanijin dionički kapital trenutačno iznosi 266,3 milijuna kuna.

Dan tržišta kapitala Ericssona Nikole Tesle okončan je konstruktivnom diskusijom predstavnika poslovodstva i investitora, koja će, vjerujemo, pridonijeti daljnjem jačanju i rastu poslovanja kompanije, na zadovoljstvo svih interesnih strana. A kada je o zadovoljstvu prisutnih riječ, ono je bilo očigledno, što upućuje na zaključak da je veliki korak prema uspješnijoj suradnji Ericssona Nikole Tesle i investitora već učinjen.
Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla
Ericsson svojom vodećom ulogom u kontinuiranom tehnološkom razvoju oblikuje budućnost komunikacija koje se temelje na mobilnom i širokopojasnom Internetu. Isporučujući svoja kreativna komunikacijska rješenja u više od 140 zemalja svijeta, Ericsson potiče stvaranje moćnih globalnih komunikacijskih kompanija.
Ericsson Nikola Tesla, kao sastavni dio Ericssona i globalnih telekomunikacija, kompanija je okrenuta suvremenim načinima komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju razvoj i istraživanje, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja te usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući i mobilni Internet.
Osobe za kontakt:
Mediji:
Snježana Bahtijari
Direktorica Kompanijskih komunikacija
Ericsson Nikola Tesla
Krapinska 45, 10 000 Zagreb
Tel.: +385 1 365 4556
Fax: +385 1 365 3156
Mobile: +385 91 365 4556
mailto:snjezana.bahtijari@ericsson.com
Investitori:
Orhideja Gjenero
Menadžer za odnose s investitorima
Ericsson Nikola Tesla
Krapinska 45, 10 000 Zagreb
Tel.: +385 1 365 4431
Fax: +385 1 365 3156
Mobile: +385 91 365 4431
mailto:orhideja.gjenero@ericsson.com