Search
Hrvatska
Ericsson Nikola Tesla - otkriće godine 
East Capital, vodeća nezavisna kompanija za upravljanje imovinom, specijalizirana za financijska tržišta u istočnoj Europi, osnovana 1997. godine, dodijelila je po prvi put priznanja najuspješnijim kompanijama u tom dijelu svijeta u tri kategorije: za najveći poslovni rast (Best Growth), za najuspješniji ulazak na burzu dionica (Best IPO) te za iznimno dobro poslovanje i prepoznatljivost na istočnoeuropskom tržištu (East Capital Discovery of the Year). Priznanja su uručena tijekom prigodne svečanosti održane 9. studenoga u Stockholmu, gdje se nalazi i sjedište East Capitala.

Kulminacija događaja bila je dodjela priznanja "Otkriće godine", a osvojila ga je hrvatska kompanija Ericsson Nikola Tesla. Kompaniji je priznanje dodijeljeno zbog iznimno dobrih rezultata koje godinama ustrajno postiže u svom poslovanju te po ocjeni stručnjaka iz East Capitala po tomu prednjači u istočnoj Europi. Kompanijina postignuća u procesu transformacije od proizvođača telekomunikacijskoga hardvera u suvremenoga isporučitelja komunikacijskih rješenja i usluga posebno su impresivna. Priznanje je uručeno predsjedniku kompanije Åkeu Enellu, koji je u tom povodu izjavio:
"Iznimno smo ponosni na činjenicu da je naše napore usmjerene prema postizanju poslovne izvrsnosti prepoznala i nezavisna organizacija kakva je East Capital. Posebno nam je drago što se to dogodilo u godini u kojoj kompanija obilježava 55. obljetnicu svojega osnutka, što je svojevrsna kruna koja simbolizira naše odlične dugogodišnje poslovne rezultate."
Uz Ericsson Nikolu Teslu laureati East Capital priznanja za 2004 su i mađarska kompanija FHB koja je pobijedila u kategoriji za najveći poslovni rast te latvijska kompanija SAF kojoj je dodijeljeno priznanje za najuspješniju ulazak na tržište kapitala u istočnoj Europi.
Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla