Search
Hrvatska
Ericsson Mobile Organizer 
Jednostavni ‘push’ e-mail i pristup kalendaru neovisan o tipu terminala
Ericsson Enterprise predstavio je zadnju generaciju Ericsson Mobile Organizera (EMO) koja poslovnim korisnicima nudi jednostavan pristup korporativnom mailu te upravljanju drugim podacima (PIM-Personal Information Management) u pokretu. Za razliku od drugih konkurentskih sustava, novi EMO 5.0 je pravo "push" rješenje koje nudi ažurirane informacije bez potrebe za vlasničkim hardverom i posebnim klijentskim uređajima, ili vezanja uz određenog mobilnog operatora.
EMO 5.0 omogućuje "push" elektroničke pošte i podataka iz kalendara korisnicima većine pametnih telefona koji rade na Symbian ili Microsoft Windows Mobile operativnim sustavima kao i dlanovnicima. Elektronička pošta, ažuriranja kalendara i zahtjevi za sastancima automatski se isporučuju korisnicima putem mobilne mreže. Promjene u inboxu mobilnih terminala trenutno se reflektiraju u poštanskom sandučiću na računalu korisnika, kao i obratno. EMO 5.0 nudi sigurni pristup, uz ugrađenu enkripciju podataka s kraja na kraj.
Troškovi su svedeni na minimum s obzirom da ne postoji potreba za nabavom specijalnih mobilnih uređaja, a pojasna širina mobilnog kanala koristi se učinkovito uz pomoć kompresije, skraćivanja i kontrole učitanih podataka. Prilozi uz elektroničku poštu mogu se učitati, pročitati i uređivati od strane korisnika. Instalacija i održavanje su također osmišljeni na način da budu što je moguće jednostavniji.
“Uz proizvode poput Ericsson Mobile Organizera nastavljamo dizajniranje rješenja za prijenos podataka mobilnom mrežom koja su istinski prilagođena potrebama poslovnih korisnika i operatora,” kaže Mats Dahlin, čelni čovjek Poslovne jedinice Enterprise. “Naši kupci traže cjelovita rješenja koja nude jednostavnost, otvorenost, sigurnost i, dakako, nisku cijenu posjedovanja. Ericsson se može osloniti na svoju stručnost u mobilnosti, znanje o operatorima te komunikacije poslovnih sustava. Na temelju nabrojenoga razvijaju se rješenja koja su odlično integrirana u korporativno okružje i optimizirana za javne mobilne mreže."
Postoje tri izdanja Ericsson Mobile Organizera. Enterprise izdanje je usmjereno na poslovne sustave s Microsoft ili Lotus poslužiteljima za elektroničku poštu. Professional izdanje omogućuje individualnim korisnicima mobilni pristup korporativnoj elektroničkoj pošti uz korištenje njihovog računala kao poslužitelja. Internet izdanje usmjereno je na korisnike javnih usluga elektroničke pošte.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle