Search
Hrvatska
Ethernet DSL pristup 
Ericsson potpisao ugovor s Finnetom
Korporacija Ericsson i Finnet Logistics Ltd. koji koordinira domaću i međunarodnu kupnju usluga i proizvoda za Finnet grupu potpisali su ugovor o isporuci. Ovaj ugovor svim kompanijama u sastavu Finnet grupe nudi jednake uvjete za izvedbu Ericsson Ethernet DSL pristupne tehnologije koja će omogućiti ponudu novih širokopojasnih usluga stambenim i poslovnim korisnicima.
Ethernet DSL pristupna tehnologija je atraktivno rješenje za kompanije u sastavu Finnet grupe iz razloga niske početne investicije te niskih troškova održavanja kao i mogućnosti skalabilnosti. Operatori u sastavu ove grupe na taj način mogu ostvariti troškovno učinkoviti širokopojasni pristup i učiniti širokopojasne usluge masovnim.
“Broj Finnetovih korisnika širokopojasnog pristupa je u 2003. godini porastao 94%. Naš udio na domaćem tržištu iznosi preko 20%. Uz širenje pokrivanja na domaćem tržištu, sada se fokusiramo i na daljnji razvoj naših širokopojasnih usluga na nacionalnom području”, kaže Matti Makkonen, direktor Finneta.
“Vrlo smo zadovoljni što je Finnet izabrao naše Ethernet temeljeno DSL pristupno rješenje za izvedbu širom zemlje. Naše rješenje je vrlo skalabilno te prikladno za lokacije s manjim i većim brojem korisnika i osiguravat će stalni širokopojasni pristup do 1000 korisnika”, kaže Janne Laitala, direktor prodaje u Ericssonu Finska. Isporuka je već započela u više finskih kompanija.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle