Search
Hrvatska
Ugovor o proširenju GSM/GPRS mreže u Kini 
Ericsson potpisao ugovor o proširenju GSM/GPRS mreže u Kini
Korporacija Ericsson potpisala je ugovor o proširenju GSM/GPRS mreže, koji uključuje opremu koja podržava zadnju verziju GPRS-a i EDGE, s Jiangsu Mobile Communication Co., Ltd. (Jiangsu Mobile). Vrijednost ugovora je 58 milijuna dolara. Ericsson će, prema ovom ugovoru, osigurati ovom mobilnom operatoru infrastrukturna rješenja i usluge.
Ericsson će implementirati najsuvremenije tehnologije za podatkovnu komunikaciju velike brzine i multimedijske usluge. Ovo proširenje utire put 3G uslugama, a Ericsson će također osigurati sveobuhvatne i prilagođene usluge s ciljem unapređenja kvalitete komuniciranja putem postojeće mreže ovoga operatora. Usluge uključuju inženjerske usluge, mrežnu podršku, optimizaciju mreže, tehnički i trening upravljanja mrežom. Predviđa se da će proširenje biti gotovo do kraja 2004. godine.
"Jiangsu Mobile je usredotočen na izgradnju mobilnih mreža naprednih komunikacijskih mogućnosti i ponudu kvalitetnih usluga iz područja mobilne komunikacije. Trenutno imamo preko 12 milijuna pretplatnika i naš prihod je u 2003. godini dosegao 1.43 milijarde dolara", kaže Wang Jian, generalni direktor kompanije Jiangsu Mobile, "Ovo proširenje od strane Ericssona povećat će naš kapacitet mreže u južnoj Jiangsu provinciji na gotovo 11 milijuna linija. Ovo odgovara potrebama razvoja tržišta i omogućit će nam ponudu više usluga i aplikacija s dodanom vrijednošću našim korisnicima. Suradnja s Ericssonom čini aktivnu ulogu u daljnjem razvoju Jiangsu provincije".
"Ericsson je posvećen osiguravanju vodećih proizvoda i usluga", kaže Robert J. Parris, izvršni potpredsjednik Ericssona u Kini i generalni direktor središnje regije, "Vrlo smo zadovoljni stalnim brzim rastom kupčevih pretplatnika i usluga i počašćeni smo što smo izabrani od strane Jiangsu Mobile za ovaj prestižni projekt. Ugovor predstavlja odličan temelj za napredne GPRS usluge koje će Jiangsu Mobile ponuditi". Ericssonova suradnja s Jiangsu Mobile započela je 1992. godine. Ericsson je sada najveći isporučitelj za mobilnu mrežu kompanije Jiangsu Mobile.
Opremu će isporučiti Nanjing Ericsson Panda Communications Company, Ltd. (ENC), Ericssonovo najveće zajedničko ulaganje u Kini i jedno od Ericssonovih globalnih središta isporuke za azijsko-pacifičku regiju.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle