Search
Hrvatska
Inicijativa Ministarstva europskih integracija 
ETK podrška inicijativi

Zagreb, 27. kolovoza – Ministarstvo europskih integracija (MEI) je i ove godine, sedmi put za redom, u sklopu svojih brojnih obrazovnih programa otvorilo natječaj za jednogodišnje poslijediplomske europske studije na sveučilištima u inozemstvu za akademsku godinu 2004.- 2005. S obzirom na velik broj kvalitetnih kandidata i ograničena sredstva za te svrhe u proračunu Ministarstva, ono se obratilo i nizu hrvatskih tvrtki za pomoć u sufinanciranju programa stipendija. Među tvrtkama koje su se odazvale nalazi se i Ericsson Nikola Tesla.
Ministarstvo je natječaj objavilo 5. svibnja ove godine, a od ukupno 69 prijavljenih kandidata Povjerenstvo za odabir kandidata utvrdilo je konačnu listu od 20 stipendista koji će pohađati studije na osam sveučilišta u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Švedskoj i Poljskoj. Stipendije su dodijeljene 27. kolovoza u prostorijama Ministarstva europskih integracija na posebnoj svečanosti, uz prisustvo predstavnika kompanija sponzora. Dr. Rajko Pfaff, zamjenik predsjednika kompanije zastupao je Ericsson Nikolu Teslu, a u Ministarstvo je stigao u pratnji Snježane Bahtijari, direktorice Kompanijskih komunikacija ETK. Čelni čovjek Hrvatskoga Telekoma, Ivica Mudrinić također je prisustvovao skupu, kao i Matko Bolanča, predsjednik Uprave Plive te Darinko Bago, predsjednik Uprave Končar grupe. Kako od samoga pokretanja ove inicijative i Vlada Velike Britanije sufinancira program, skupu je prisustvovala i predstavnica Britanskoga veleposlanstva u Hrvatskoj, Elisabeth Ryan.
Goste je, naravno, pozdravila ministrica Kolinda Grabar-Kitarović, a stipendistima i ostalim prisutnim gostima obratili su se prigodnim riječima predstavnici kompanija sponzora. Dr. Rajko Pfaff u svom je obraćanju, između ostaloga rekao:
"Kao istinska kompanija znanja Ericsson Nikola Tesla se pridružila toj inicijativi prošle godine, a ove godine nastavlja svoje sudjelovanje vjerujući kako u svoju budućnost moramo ulagati danas da bismo si osigurali bolji, lakši i ispunjeniji život sutra. Da bi postala punopravnom članicom Europske zajednice, a svi se nadamo da taj dan nije jako dalek, Hrvatska treba dobro obrazovane ljude koji posjeduju znanja i koji vladaju vještinama potrebnim za kvalitetno sudjelovanje u zajednici razvijenih zemalja. Zadaće vezane uz prijam Hrvatske u Europsku zajednicu koje još treba obaviti su brojne i složene, a što više ljudi osposobljenih za to imamo, to bolje. Stoga bih želio ovu priliku iskoristiti da zahvalim svim partnerima u inicijativi Ministarstva za europske integracije koja nas je danas ovdje okupila. Nadam se da će naši zajednički napori pridonijeti bržem i učinkovitijem ulasku Hrvatske u Europu."
U proteklih šest godina putem programa stipendiranja Ministarstva europskih integracija obrazovano je stotinjak stručnjaka koji su po povratku u Hrvatsku zaposleni u različitim tijelima državne uprave. Ponosni smo na to što je i naša kompanija prepoznala ovu inicijativu kao mogućnost da doprinese prosperitetu Hrvatske.
Kompanijske komunikacije
Ericsson Nikola Tesla