Search
Hrvatska
MIPRO 2004 
Svečano otvoren MIPRO

U srijedu, 26. svibnja 2004. svečano je otvoren XXVII. po redu međunarodni skup Hrvatske udruge za mikroprocesorske, procesne i informacijske sustave, mikroelektroniku i elektroniku – MIPRO. Skup je posvećen informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji te elektronici kao tehnološkoj infrastrukturi, a održava se od 24. do 28. svibnja 2004. Vođen porukom "S MIPRO-m u društvo znanja" ovo je tradicionalno okupljanje privuklo više od 800 stručnjaka i znanstvenika iz zemlje i svijeta. Ovogodišnji MIPRO otvorio je Miroslav Kovačić, državni tajnik Ureda e-Hrvatska, a ujedno i izaslanik dr. Ive Sanadera, predsjednika Vlade RH i pokrovitelja ovogodišnjeg MIPRO-a. Plenarnim rad obuhvaćene su teme upravljanja inovacijama, računalne moći u mega i nano svijetu te e-poslovanje na zahtjev.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla dugogodišnji je suorganizator ovog skupa, a dr. Rajko Pfaff, zamjenik predsjednika ETK ujedno je i predsjednik Predsjedništva MIPRO-a. Pod radnim nazivom «Dan Ericssona Nikole Tesle» kompanija, umjesto razdvojenog klasičnog izložbeno-prezentacijskog dijela te već uobičajenog okruglog stola, objedinjuje ove aktivnosti u četvrtak 27. svibnja u dvorani Fortuna. Događanje upotpunjuju stručna izlaganja nekoliko radova sa savjetovanja Telekomunikacije i informacije (CTI) na temu novih trendova i mogućnosti u korištenju poslovnih sustava, atraktivni multimedijalni sadržaji i nagradna igra. Tijekom ovog skupa Poslovnim sustavima ETK svečano je potvrđen korporacijski status Premium partnera, a organiziran je i okrugli stol pod nazivom «Nove tehnologije u komunikacijama posebnih namjena». Na inicijativu Ericssona Nikole Tesle, Ministarstva obrane RH i Protuobavještajne agencije tema ovogodišnjeg okruglog stola usmjerena je na aktualnu problematiku «Nacionalne informacijsko-komunikacijske infrastrukture za potrebe tijela državne uprave RH».

Sudionici diskusije i govornici su predstavnici Vlade RH, Vladinih agencija i ureda, ministarstava, znanstvenih institucija te kompanija isporučitelja.

Sedam znanstvenih i stručnih savjetovanja s preko 200 radova iz područja informacijske i komunikacijske tehnologije i elektronike upotpunjeno je edukativnim seminarima, okruglim stolovima, radionicama, forumima i stručnim prezentacijama. Djelatnici ETK aktivno sudjeluju u radu više savjetovanja, među kojima se posebno ističe stručni i organizacijski doprinos konferenciji «Telekomunikacije i informacije» (CTI). Nije, stoga, neočekivano da je jedna od tri ravnopravne, novouvedene nagrade za posebno istaknute radove dodijeljena djelatnicima ETK - Miljenku Kaleniku, Krešimiru Maržiću i Karlu Šmidu za rad «Testing Methodology for Primary Health Care Enterprise System» u okviru savjetovanja CTI.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle
Slike s događanja

MIPRO je mjesto susreta starih poznanika i stručnjaka - Ivan Vidaković, glavni direktor IBM-a, Hrvatska, Tatjana Holjevac, pomoćnica ministra mora, turizma, prometa i razvitka i Rajko Pfaff, zamjenik predsjednika Ericssona Nikole Tesle.

Dobro posjećen okrugli stol "Nacionalna informacijsko-komunikacijska infrastruktura za potrebe tijela državne uprave RH".

Erich Zeiler - Rausch, Head of Marketing and Operations Ericsson Enterprise CEMA, uručio je Tiboru Jergeru, ETK KAM-u Poslovni sustavi certifikat Premium Partner

Detalj s prezentacije Ericssonovih poslovnih sustava