Search
Hrvatska
Ericsson potpisao nove ugovore 
Ericsson potpisao s MTN grupom ugovore o isporuci opreme i osiguravanju usluga za mobilne mreže
Korporacija Ericsson potpisala je 2 petogodišnja ugovora s telekomunikacijskim operatorom MTN vezana uz isporuku opreme i osiguravanje usluga za mobilne mreže. Vrijednost ugovora iznosi više od 1.5 milijarde dolara.
Ugovor se temelji na 10-godišnjoj suradnji Ericssona i MTN-a i Ericssonovom iskustvu u ispunjavanju potreba mobilnih korisnika podsaharske regije. Ugovor daljnje snaži ovu suradnju s ciljem razvoja i rasta poslovanja MTN-a. Ugovor vezan uz isporuku opreme tiče se rješenja za temeljnu i radio pristupnu mobilnu mrežu, što će osigurati učinkoviti opskrbni lanac i skalabilnost širom tržišta MTN grupe.
Ugovor o osiguravanju usluga uključuje poslovno i tehnološko savjetovanje, dizajn mreže i sustava, izvedbu i integraciju te podršku i izobrazbu. MTN će, prema ugovoru, moći lokalno odabrati različite razine usluge ovisno o lokalnim operaterovim mogućnostima, što će MTN-u a omogućiti visoki stupanj fleksibilnosti u radu.
“Ovaj ugovor je rezultat Ericssonove stalne želje za optimizacijom MTN-ovog investiranja u mrežnu opremu, našeg partnerstva i napora usmjerenih postizanju strateških poslovnih ciljeva usmjerenih prema korisnicima”, kaže Jan Embro, potpredsjednik i generalni direktor Ericssonove tržišne jedinice Podsaharska Afrika.
“Ericsson je, uz njegovo tehnološko liderstvo i prisutnost na tržištu, kao i sveobuhvatnu listu usluga, ključan za razvoj našega poslovanja. Temeljem ovih ugovora, možemo se usredotočiti na osiguravanje telekomunikacijskih usluga našim korisnicima”, kaže Phuthuma Nhleko, generalni direktor MTN grupe.
MTN je vodeći operator u podsaharskoj Africi s više od 9 milijuna korisnika u 6 zemalja. Zadnjih 10 godina obilježila je snažna suradnja Ericssona i MTN-a u izvedbi mreža u Svazilandu, Ruandi, Ugandi, Kamerunu i Nigeriji, kao i Južnoj Africi.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle