Search
Hrvatska
Promjena na čelnoj poziciji od 1. siječnja 2005 
Gordana Kovačević, nova predsjednica Ericssona Nikole Tesle

Nakon što je tijekom posljednjih šest godina iznimno uspješno vodio Ericsson Nikolu Teslu, Åke Enell napustit će mjesto predsjednika kompanije. Åke Enell je rođen 1944. u Nyköpingu u Švedskoj. U korporaciji Ericsson počeo je raditi 1964., a tijekom godina radio je u nekoliko različitih telekomunikacijskih područja. Od 1970. do 1978. radio je na rukovodećim mjestima u Ericssonovim kompanijama u Nizozemskoj i Meksiku. Na čelo Ericssona Nikole Tesle došao je 1998. godine, a od 2001. nalazi se na poziciji direktora regije Srednja Europa. Kompanija Ericsson Nikola Tesla je pod vodstvom Åkea Enella kontinuirano postizala iznimno dobre rezultate. U tom je razdoblju globalne telekomunikacije zahvatila i gotovo dramatična kriza, ali ju je Ericsson Nikola Tesla, uz odlično strateško promišljanje Åkea Enella, ne samo uspješno prebrodio, već je i ostvarivao poslovni rast, pridobio je nove kupce te proširio svoju listu proizvoda i usluga.
Od 1. siječnja iduće godine kompaniju će predvoditi dosadašnja potpredsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević, koja je poznata kao vrstan lider i hrvatskoj javnosti, i u Ericssonu, odnosno, u svijetu globalnih telekomunikacija. Gordana Kovačević u svojoj je dosadašnjoj karijeri primila brojna priznanja kao uspješni menadžer, a zadnje u nizu stiglo je 19. studenoga 2004., kada je prema izboru Hrvatskoga udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA), proglašena Menadžerom godine u Hrvatskoj u kategoriji velikih poduzeća. Odgovornosti Gordane Kovačević unutar Ericssona sežu i izvan lokalnih granica: ona je kao potpredsjednica Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa odgovorna za područje cjelovitih komunikacijskih rješenja, a kao čelnik jednoga od Ericssonovih Centara izvrsnosti za cjelovita komunikacijska rješenja ima i globalne odgovornosti.
U povodu promjene na čelnoj poziciji Ericssona Nikole Tesle Åke Enell je izjavio: "Četrdeset godina rada u Ericssonu, a posebno posljednjih šest u Ericssonu Nikoli Tesli, omogućili su mi da svoju profesionalnu karijeru ispunim vrijednim i odgovornim poslovima. Dužnost predsjednika Ericssona Nikole Tesle obnašao sam s velikim zadovoljstvom jer sam imao priliku surađivati s vrhunskim stručnjacima, profesionalcima, predanim i odgovornim o bilo kojemu poslu da je riječ. U tom razdoblju usko sam surađivao s Gordanom Kovačević i uvjeren sam da će se kompanija Ericsson Nikola Tesla s njom na čelu spremno suočiti s novim poslovnim izazovima i ostvariti daljnji poslovni rast. Zahvaljujem svim zaposlenicima Ericssona Nikole Tesle na njihovim dosljednim i ustrajnim naporima da dosegnu poslovnu izvrsnost u ostvarivanju naših zajedničkih poslovnih ciljeva tijekom zadnjih šest godina te njima i njihovoj novoj predsjednici želim mnogo uspjeha u daljnjem radu."

Gordana Kovačević, pak, izjavljuje: "Iznimna mi je čast prihvatiti dužnost predsjednice kompanije kakva je Ericsson Nikola Tesla. U toj sam kompaniji prošla svoj cjelokupni profesionalni put te znam da mi je s dužnošću predsjednice kompanije povjerena velika odgovornost s obzirom na kvalitetu stručnjaka koje Ericsson Nikola Tesla zapošljava, njihovu profesionalnu snagu, pobjednički duh i orijentiranost na realizaciju planiranih ciljeva. Vjerujem kako ćemo i u budućnosti dokazati da smo iznimno vrijedni član poslovne i društvene zajednice u Hrvatskoj, regiji i u Ericssonovoj grupi."
Ericsson svojom vodećom ulogom u kontinuiranom tehnološkom razvoju oblikuje budućnost komunikacija koje se temelje na mobilnom i širokopojasnom Internetu. Isporučujući svoja kreativna komunikacijska rješenja u više od 140 zemalja svijeta, Ericsson potiče stvaranje moćnih globalnih komunikacijskih kompanija.
Ericsson Nikola Tesla, kao sastavni dio Ericssona i globalnih telekomunikacija, kompanija je okrenuta suvremenim načinima komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju razvoj i istraživanje, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja te usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući i mobilni Internet.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle
ZA VIŠE INFORMACIJA:
Snježana Bahtijari
Direktorica Kompanijskih komunikacija
Ericsson Nikola Tesla
Phone: + 385 1 365 4556
E-mail: snjezana.bahtijari@ericsson.com