Search
Hrvatska
Novi ugovori 
Proljetna žetva ugovora Ericssona Nikole Tesle
U prvih pet mjeseci ove godine, a posebice u travnju i svibnju, Ericsson Nikola Tesla, hrvatski lider među isporučiteljima suvremenih komunikacijskih rješenja, usluga i opreme koji se odskora dokazao i kao kvalitetni integrator informacijsko-komunikacijskih sustava u regiji, potpisao je niz značajnih ugovora, što na domaćem tržištu, što na svojim izvoznim tržištima.
Po učinku prednjače tržišta susjednih zemalja – Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Uknjižiti 85 milijuna kuna tijekom samo jednoga mjeseca s tržišta koja obuhvaćaju tek 65 tisuća kvadratnih kilometara, odnosno, otprilike tri i pol milijuna stanovnika veliki je pothvat. Upravo takvo postignuće ostvario je Ericsson Nikola Tesla tijekom travnja ove godine u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.
Već u siječnju je potpisan ugovor s BH Telecomom o integraciji CAMEL ph2 funkcije u mrežu BH Telecoma. Taj je posao završen krajem ožujka, a uspješnu suradnju Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma obilježio je i vrlo značajan ugovor o isporuci i puštanju u rad nove centrale u najnovijoj AXE HW 810 tehnologiji i s najnovijom softverskom revizijom Enabler 1.0 potpisan početkom travnja. Odmah nakon završetka toga dijela projekta, pristupit će se i podizanju softverske revizije na preostalim centralama u mreži iz Locala 7.2 u Enabler 1.0, a sve na AXE HW 501 tehnologiji. Realizacijom toga projekta BH Telecom će postati prvi fiksni operator u regiji koji će ispunjavati zahtjeve regulatornih agencija za liberalizaciju i deregulaciju telekomunikacijskog tržišta u smislu funkcionalnosti prema CCITT (sada ITU-T) standardima i preporukama. Tijekom travnja je Ericsson Nikola Tesla s BH Telecomom potpisao i ugovor o proširenju postojećega kontrolera baznih stanica i implementaciji i integraciji novog kontrolera koji će omogućiti daljnje proširenje GSM mreže BH Telecoma. Ugovorena je i isporuka i implementacija 62 nove bazne stanice, zajedno s odgovarajućom transmisijskom opremom. Pripreme su studiozno provedene, stručnjaci su na terenu i za očekivati je da će ovi ugovori biti realizirani na vrijeme i na obostrano zadovoljstvo obiju partnera u ovom poslu.
I crnogorski GSM operator Monet svoju mobilnu mrežu gradi u tijesnoj suradnji s Ericssonom Nikolom Teslom. I u dosadašnjem tijeku ove godine suradnja naše kompanije i Moneta uspješno je nastavljena – privedeno je kraju razdoblje probnoga rada GPRS sustava te su uz predanu suradnju sa stručnjacima investitora na svim područjima postignuti zadovoljavajući rezultati. Krajnji ishod ovoga projekta označio je isporuku Ericssonovoga GPRS sustava našem crnogorskom kupcu. Daljnji korak prema još tješnjoj povezanosti Moneta i Ericssona Nikole Tesle učinjen je 26. travnja kada je potpisan ugovor o nadogradnji Monetova sustava i proširenje mreže s nekoliko baznih stanica, čime će se operatoru osigurati veći mrežni kapacitet i bolja pokrivenost. U sklopu toga ugovora u Monetovu mrežu bit će implementiran i novi centar za multimedijsko poručivanje (MMC – Multimedia Messaging Centre). Ovim je potvrđen status Ericssona Nikole Tesle kao Monetovog ekskluzivnog isporučitelja mobilne opreme i usluga.
Novi ugovor s Hrvatskim Telekomom
Nakon dvogodišnjih pregovora Ericssona Nikole Tesle i Hrvatskoga Telekoma prilikom kojih su zajednički analizirane različite varijante modernizacije HT mreže, prihvaćeno je rješenje koje uz daljnju optimizaciju mreže, iskorištavanje, nadopunu i razmještanje postojeće opreme, omogućuje optimalni prijelaz na višu aplikacijsku razinu. U svibnju ove godine, slijedom takvoga strateškoga dogovora s Hrvatskim Telekomom, potpisan je ugovor za nadogradnju lokalne razine AXE mreže i inteligentnoga mrežnoga čvora u Enabler aplikaciju. Nakon nadogradnje mreže, HT će biti u mogućnosti ponuditi nove usluge za korisnike, kao i usluge koje će HT zbog regulacije tržišta nepokretne telefonije biti obvezan osigurati. Nadogradnjom će se osigurati i otvorenost mreže za prihvat pretplatničkih stupnjeva.
Oštra konkurencija
Ericsson Nikola Tesla kontinuirano postiže odlične rezultate na tržištima Zajednice nezavisnih država. Jedan od najznačajnijih uspjeha na tom području predstavlja posao ugovoren sa Svjazinvestovom Južnom telekomunikacijskom kompanijom (Svyazinvest Southern Telecommunication Company) sa sjedištem u Krasnodaru. Prodajna jedinica Ericssona Nikole Tesle odgovorna za tržišta Zajednice nezavisnih država u Ericssonu Nikoli Tesli ulaže velike napore u sklapanje, ne kupoprodajnih, već partnerskih, obostrano korisnih ugovora s ovim kupcem, što je tijekom svibnja rezultiralo potpisivanjem još jednoga značajnog ugovora za isporuku opreme AXE centrala u vrijednosti od 5 milijuna dolara. Realizacijom toga posla će se ukupan broj AXE pretplatnika Svjazinvestove Južne telekomunikacijske kompanije povećati na približno 350.000, a povećat će se i broj AXE centrala s kojima taj operator raspolaže, pa će kompanija i nezavisni operatori u Krasnodaru odskora posjedovati jednu tranzitnu, tri kombinirane i deset lokalnih AXE centrala. Svjazinvestova Južna telekomunikacijska kompanija pokriva južni teritorij Ruske Federacije na kojemu živi više od 20 milijuna stanovnika te predstavlja jednu od najperspektivnijih lokalnih kompanija u Svjazinvest grupi. Snažan razvoj telekomunikacija koji je prisutan u posljednjih nekoliko godina na jugu Ruske Federacije bio bi nemoguć bez sudjelovanja Ericssona Nikole Tesle.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle