Search
Hrvatska
Nove inicijative 
ETK-u i G. Kovačević - prva priznanja za ravnopravnost spolova u informatičkoj industriji u zemlji
Ericssonu Nikoli Tesli (ETK) priznanje za jednakost spolova i promicanje uloge žena u ICT industriji, a Gordani Kovačević, potpredsjednici ETK priznanje za menadžericu godine u spomenutome području.
Zagreb, 1. lipnja 2004. – Na svečanosti upriličenoj u velikoj dvorani poslovne zgrade Ericssona Nikole Tesle, Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, uručila je Ericssonu Nikoli Tesli priznanje za jednakost spolova i promicanje uloge žena u ICT industriji. Priznanje je primio Åke Enell, predsjednik ETK.
Istodobno, Miroslav Kovačić, državni tajnik iz Središnjega državnog ureda za e-Hrvatsku, uručio je Gordani Kovačević, potpredsjednici ETK i potpredsjednici tržišne regije Srednja Europa za područje cjelovitih komunikacijskih rješenja, priznanje kao menadžerici godine u informatičkoj industriji.

Uzvanici
Svečanosti su, uz najviše poslovodstvo ETK, bili nazočni i mnogi ugledni gosti iz svijeta politike i gospodarstva Hrvatske, među kojima i Morana Paliković-Gruden, predsjednica Skupštine Grada Zagreba, Tatjana Holjevac, pomoćnica ministra mora, turizma, prometa i razvitka te Helena Štimac-Radin, predstojnica Ureda Vlade RH za ravnopravnost spolova.

Miroslav Kovačić, Gordana Kovačević, Jadranka Kosor, Åke Enell i Rašeljka Maras-Juričić uz dodijeljena priznanja
Ta dva priznanja ustoličena su prvi put ove godine i to na inicijativu Meritor Medie, prve specijalizirane agencije za odnose s javnošću u informatičkoj industriji koja se bavi upravljanjem strateškim PR-om i strateškim pozicioniranjem publiciteta te razvijanjem korporativne kulture. Ovom inicijativom želi se pridonijeti borbi protiv tehnološkoga jaza među spolovima koji se u svijetu i kod nas odvija u sjeni tzv. digitalne podijele između bogatoga i siromašnog sloja društva te stvoriti temelj za široko uključenje tvrtki i institucija u ovakav oblik pozitivnoga natjecanja, napomenula je Rašeljka Maras-Juričić, direktorica ove agencije.
Za jednakost spolova kao dio naše društvene svakodnevnice

U posjetu Ericsson Mobility World centru
Dobrodošlicu svim gostima u ime ETK poželjela je Snježana Bahtijari, direktorica Kompanijskih komunikacija. Åke Enell, predsjednik ETK goste je upoznao s osnovnim podacima, ciljevima i planovima Ericssona Nikole Tesle. Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH, čestitala je predstavnicima Ericssona Nikole Tesle naglasivši da ETK na planu jednakosti spolova mora postati primjer drugim tvrtkama u zemlji te da će Vlada snažno poduprati sve inicijative koje pridonose jednakosti spolova u našem društvu. Miroslav Kovačić, državni tajnik, predajući nagradu Gordani Kovačević, istaknuo je kako ideja Meritor Medije o uvođenju priznanja za jednakost spolova podupire ideju Svjetskoga summita IS/IT o širokoj dostupnosti ICT tehnologija svim ljudima jer to globalno pridonosi boljoj informiranosti i većem stupnju obrazovanosti.

Delegacija razgledava poslovne prostore Ericssona Nikole Tesle
Gospodin Enell i gospođa Kovačević na kraju su zahvalili na ovim priznanjima naglasivši, uz ostalo, da je Ericsson Nikola Tesla doista izabrano mjesto za rad u kojemu dokazano svi, bez obzira na spol, imaju jednake mogućnosti obrazovanja i napredovanja pa su stoga i ukupno postignuti uspjesi rezultat zalaganja svih zaposlenika ETK. Nakon svečanosti gosti su se uputili na razgledavanje poslovnih prostora Ericssona Nikole Tesle u kojima mladi stručnjaci rade na dizajniranju cjelovitih komunikacijskih rješenja za naše kupce diljem svijeta.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle