Search
Hrvatska
Uspješno ljeto u Ericsson Nikola Tesli 
Ericsson Nikola Tesla potpisala je u ljetnim mjesecima ugovore vrijedne preko 46 milijuna dolara
Isporuka MD 110 sustava uzbekistanskom Ministarstvu energetike
S kompanijom Enothera Ltd. iz Velike Britanije koja se u ovom slučaju pojavljuje kao investitor za krajnjega korisnika, Ministarstvo energetike u Uzbekistanu (Uzbek Energo) potpisan je vrijedan ugovor koji obuhvaća isporuku i puštanje u rad (po načelu "ključ u ruke") glavne MD110 centrale i udaljenoga stupnja, sa 45 baznih stanica za korištenje bežičnih telefona u skladu sa standardom DECT, zatim opremu UMUX-a i signalnih konvertera te 5 hopova MiniLink-ova ML-7E za premošćivanje 230 km udaljenosti od termocentrale Talimarjan do grada Samarkanda. Oprema će se koristiti za pružanje telekomunikacijskih usluga uz novu 800 MW termocentralu u Talimarjanu (gdje će MD centrala biti i instalirana) te njeno povezivanje s telekomunikacijskom mrežom Ministarstva energetike i javnom mrežom u Uzbekistanu.
Značajan posao na tržištu Moldavije
S privatnim telekom operatorom Transtelecomom iz Tiraspolja u Pridnjestrovskoj Rebublici u Moldaviji Ericsson Nikola Tesla je početkom lipnja potpisao ugovor o kapitalnoj modernizaciji i proširenju fiksne telefonske mreže. Ugovor je vrijedan više od 6 milijuna dolara, a odnosi se na isporuku dviju centrala tipa AXE 810 Enabler 1.0 s pripadajućih četrnaest udaljenih pretplatničkih stupnjeva ASM te proširenje postojeće AXE 810 centrale u gradu Tiraspolju. Ugovorena oprema će biti isporučena do kraja studenoga ove godine i puštena u rad do kraja ožujka sljedeće godine.
Niz vrijednih ugovora u Sibiru, na Uralu i Dalekom istoku
Tijekom lipnja potpisano je nekoliko velikih ugovora s našim već tradicionalno dobrim partnerima iz Sibira, u vrijednosti preko 17 milijuna dolara. Sibirska regija, s OAO Sibirtelekomom kao našim glavnim kupcem, već je dugi niz godina za ETK u Rusiji najuspješnije tržište. U toj regiji imamo instaliranih ili naručenih preko 45 AXE centrala svih razina (tranzitnih, gradskih, itd.) s preko milijun portova. Uz AXE centrale, tamo je instaliran i veliki broj naših drugih proizvoda, npr. MD 110, Business Phone i Mini link sustava, SDH opreme, itd. U sibirskom gradu Omsku potpisan je ugovor sa Sberbankom. Ugovorom je obuhvaćeno proširenje postojeće MD110 centrale te nadogradnja toga sustava u BC12 izdanje. U Habarovsku je potpisan ugovor s našim tradicionalnim kupcem, Amurenergom za isporuku dviju novih MD 110 centrala. Osim isporuke opreme ugovoreno je i montiranje te ispitivanje sustava. U Orenburgu je s policijskom upravom grada Orenburga (UVD) potpisan ugovor za proširenje i nadogradnju postojećega MD110 sustava u BC12 izdanje.
Ugovor za proširenje GSM mreže u Bjelorusiji
S najvećim bjeloruskim operatorom pokretne telefonije, JV MDC – Velcom, u rujnu je popisan novi ugovor, za osmo po redu, proširenje GSM mreže. Naš novi ugovor, vrijedan 14,5 milijuna američkih dolara, obuhvaća proširenje jezgre sustava MSC/VLR i kontrolera BSC u verziji R10, isporuku baznih stanica najnovije generacije i radiorelejnih sustava prijenosa tipa MiniLink, proširenje sustava GPRS i WAP te novi sustav multimedijalnih usluga (MMS). Proširenje sustava će omogućiti našem dugogodišnjem poslovnom partneru kvalitetniju pokrivenost, mogućnost priključenja novih 300.000 korisnika, kojih već danas ima više od 900.000, te zadržavanje i učvršćivanje čelne pozicije na bjeloruskom tržištu po kvaliteti i asortimanu usluga.
Od Kube do Kazahstana
U vrijeme najžešćih ovoljetnih vrućina ETK je potpisao ugovor s kompanijom Technoimport, Habana za 4 MD110 centrale, koji uključuje isporuku opreme i nadzor nad montažom. ETK je potpisala i novi ugovori na tržištu Kazakhstana. S našim distributorom, kompanijom ARGUS iz Astane, potpisana su dva ugovora u lipnju za proširenje MD110 centrala i nadogradnju sustava, a s istim partnerom u srpnju je potpisan još jedan ugovor koji se odnosi na optimizaciju postojeće mreže toga strateški važnoga partnera ETK. S ALSI Telecomom je potpisan ugovor u vrijednosti 6,4 milijuna dolara za isporuku i implementaciju opreme AXE Enabler, ANS, MD110 te opreme trećih dobavljača. Radi se proširenju mreže Transtelekoma kao krajnjega korisnika. Realizacija toga ugovora predviđena je do kraja 2004. godine. S obzirom na neophodnost digitalizacije niza postojećih objekata duž magistrala željezničkih komunikacija, vjerujemo da je to samo jedan u nizu novih projekata s istim kupcem. S operaterom ARNA (Almaty) potpisan je ugovor o produženju podrške za instaliranu AXE centralu.
Prvi ugovor Ericssona Nikole Tesle za EDA u Rusiji
Peterstar, jedan od najuspješnijih privatnih operatora iz Ruske Federacije, koji poslužuje više od 60% korporativnih klijenata St. Petersburga i Lenjingradske oblasti, započeo je projekt realizacije svoje više-uslužne pristupne mreže na bazi Ericssonovoga rješenja EDA. U ožujku o. g. je potpisan mali, ali za ETK važan ugovor za inicijalne četiri lokacije u St. Petersburgu, a sada je ugovoreno njihovo proširenje te implementacija četiriju novih lokacija u gradu Pskovu.
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle