Search
Hrvatska
Dizajn i isporuka GSM mreže 
Novi ugovor korporacije Ericsson s ukrajinskim operatorom
Ericsson je s operatorom DCC/Astelit Ukraine ugovorio dizajn i isporuku nove GSM mreže. Ugovor se procjenjuje na vrijednost od 88 milijuna dolara.
"Ericsson je svjetski lider u telekomunikacijama. Blisko surađujemo već godinama i imamo puno povjerenje u tehnološka rješenja ove kompanije", kaže Valeriy Grigorievich Stepanenko, predsjednik nadzornog odbora, CJSC Digital Cellular Communication iz Ukrajine.
Ericsson će prema ugovoru pružiti cijeli niz usluga, od odabira lokacija i građevinskih radova do izvedbe mreže, testiranja i podrške. Ericsson također osigurava prijenos i planiranje radio dijela s ciljem davanja potpore DCC/Astelitu koji će u partnerstvu s većinskim vlasnikom, Turkcellom, raditi na razvoju, izvedbi te marketingu naprednih mobilnih usluga.
"Ponosni smo što je DCC/Astelit izabrao Ericsson za partnera vezano uz njihovu GSM mrežu što pokazuje nastavak povjerenja ovog operatora u Ericssonovu vrhunsku tehnologiju i našu vodeću poziciju u izvedbi mobilnih mreža", kaže Rasmus Nordby, predsjednik Ericssona Ukrajina. “Združeno iskustvo Ericssona, DCC-a i Turkcella će u stvaranju nove mreže rezultirati vrhunskim telekomunikacijskim rješenjem."
Ericssonova suradnja s DCC/Astelitom datira od 1996. godine kada je kompanija isporučila prvi TDMA sustav koji uključuje infrastrukturnu opremu, bazne stanice i terminale ukrajinskom operatoru, a slijedila je i serija proširenja. Trenutno se DCC-ova mobilna (TDMA) mreža nalazi u 8 regionalnih središta Ukrajine.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle