Search
Hrvatska
Upravljanje uslugama i izgradnja GSM/GPRS infrastrukture  
Ugovor korporacije Ericsson s Warid Telecomom
Ericsson daljnje snaži svoju vodeću ulogu u upravljanju uslugama potpisivanjem ovog ugovora vezanog za usluge s Warid Telecomom u Pakistanu. Ugovor pokriva prvu fazu nacionalne GSM/GPRS mreže u 28 glavnih gradova.
Ericsson će, prema ugovoru, osigurati dizajn mreže, izvedbu i integraciju cjelovitog GSM/GPRS rješenja, koja sadrži isporuku temeljne i radio mreže. U području upravljanja uslugama, Ericsson će preuzeti punu odgovornost za rad i održavanje, kao i optimizaciju Waridove mreže. Izvedba mreže započet će uskoro, a komercijalni rad planira se za početak 2005. godine.
"Brzina je kod nas bila kritična varijabla za postizanje konkurentske prednosti i upravo stoga smo izabrali korporaciju Ericsson koja je idealan partner za nas", kaže Hamid Farooq, generalni direktor Warid Telecoma. "Tražili smo partnera s značajnim iskustvom u upravljanju uslugama. Ericsson je ključan za razvoj i evoluciju GSM tehnologija, kao i vodeći u izvedbi i integraciji GSM mreža."
"Ovaj ugovor je još jedna potvrda Ericssonovog vodstva u upravljanju uslugama i našoj potpori porastu udjela operatora na tržištima visokog rasta", kaže Zibber Mohiuddin, predsjednik Ericssona u Pakistanu. "Vrlo smo zadovoljni što je Warid izabrao upravo Ericsson i ustrajni smo u isporuci mreže svjetske klase uz pomoć koje će Waridovi korisnici moći ostvariti svoje potrebe."
"Želimo Pakistancima omogućiti potpunu mobilnost i usluge koje će odgovarati njihovim potrebama i životnom stilu," nastavlja Hamid Farooq, generalni direktor Warid Telecoma. "U našoj GPRS mreži koja se može lako nadograditi na EDGE, moći ćemo ponuditi osnovne podatkovne usluge, kao i visokokvalitetne multimedijske usluge našim korisnicima."
Ericsson je vodeći svjetski GSM isporučitelj, s oko 40% udjela na tržištu. Ericsson je odigrao vrlo značajnu ulogu u stvaranju, razvoju, standardizaciji, izvedbi i rastu GSM-a, najraširenijeg mobilnog standarda u svijetu.
Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle