Search
Hrvatska
"Komunikacije" 
ISSN 1334-0441
Izdanje 2009.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla već 60 godina aktivno sudjeluje u kreiranju telekomunikacijskog okruženja u zemlji i regiji, kao i širom svijeta. Ova dugotrajnost stabilnog poslovanja i vodeći položaj u izvozu znanja postiže se zahvaljujući stalnom prilagođavanju okolnostima koje vladaju na tržištima na kojima kompanija posluje, kao i predviđanju potreba kompanijskih kupaca.

Telekomunikacijske tehnologije nude velike mogućnosti u svim aspektima života, bilo da se radi o uštedi vremena, resursa, povećanju učinkovitosti ili mnogim drugim dobrobitima. Tema ovog broja su upravo komunikacije u službi čovjeka, odnosno, kako se korištenjem ICT tehnologija u sve više područja ljudske djelatnosti može osigurati održivost i poboljšanja.

Raznolikost telekomunikacijskih usluga koje se danas nude rezultira vrlo složenom komunikacijskom infrastrukturom koju treba održavati i neprestano poboljšavati.  Novi broj "Komunikacija" posvećen je širokom spektru usluga u telekomunikacijama kojima Ericsson Nikola Tesla omogućuje isporuku suvremenih i kvalitetnih usluga krajnjim korisnicima.

Svi imaju nešto za reći: Sve snažnija globalna kakofonija tekstualnih i glasovnih poruka, slika, video isječaka i glazbe koja putuje među milijardama mobitela u svijetu te sadržaja na internetskim stranicama i različitim mjestima sastajanja potvrđuje da je komunikacija osnovna ljudska potreba.

U posljednjih nekoliko godina tehnologija za dugoročnu evoluciju 3G radijske pristupne mreže (LTE) pojavljuje se kao dominantan put ka razvoju budućih bežičnih mreža četvrte generacije (4G). On će isporučiteljima infrastrukture osigurati nove poslove, operatorima će omogućiti širenje portfelja komunikacijskih usluga, dok će korisnicima ponuditi vrhunski užitak komuniciranja glasom, slikom, videom i podacima.