Search
Hrvatska
Aktivnosti ETK na crnogorskom tržištu 
INFOFEST 2006. – brzo i uspješno

Održati kontinuitet uspješnog poslovanja danas je teže nego zgrnuti početni profit. To poručuje ovogodišnji INFOFEST svojim sloganom "Moć trajanja", a potvrđuje to i praksa naše kompanije.

Pod sloganom "Moć trajanja" održan je, u posljednjim danima rujna u Budvi, 13. Festival informatičkih dostignuća INFOFEST, na kojem je 6. puta zaredom sudjelovao i Ericsson Nikola Tesla. No, misterij brojeva, koji kod mnogih izaziva nelagodu, nije ni najmanje ugrozio uspješan nastup ETK na ovoj međunarodnoj manifestaciji. Nastavili smo i s tradicijom kompanijskih prezentacija na najvišoj razini, pa je tako naš nastup u Kongresnoj dvorani otpočeo prezentacijom mr. sc. Gordane Kovačević, predsjednice ETK na temu "Nikola Tesla: od vizije do stvarnosti - pogled Ericssona Nikole Tesle". Izvrstan dojam upotpunio je Željko Popović, član kompanijskog Strateškog tima (Datacom i IP) predstavivši publici najnovije tehnološke trendove u telekomunikacijama. Zgusnute poslovne aktivnosti ETK na crnogorskom tržištu zaokružio je "jaki tim" kompanijskih menadžera i stručnjaka u kojem su bili i mr. sc. Milan Živković, direktor za Razvoj poslovanja, Snježana Bahtijari, direktorica Kompanijskih komunikacija te Davor Rogić u funkciji KAM-a za BiH i Crnu Goru.

Izniman programski doprinos ETK

Festival je otvorio predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, naglašavajući opredijeljenost ove mlade države za odgovorno kreiranje i realizaciju razvoja države utemeljene na znanju. U suvremenom društvu ovakva vizija nužno uključuje i suradnju s globalnim i regionalnim tehnološkim liderima. Nije stoga čudno da je svečanost otvaranja postala i mjestom osobnog susreta predsjednice kompanije i crnogorskog premijera.


Organizator je, potpuno u skladu s proklamiranim načelima, omogućio on-line praćenje festivala te pristup bežičnoj lokalnoj mreži bez posebne autorizacije i s automatskim podešavanjem parametara.
Već tradicionalno dobro posjećen budvanski nastup Ericssona Nikole Tesle ove je godine potpomognut i činjenicom da su aktivnosti ETK bile sažete u prvi dan trajanja INFOFEST-a. Očekivano, pažljivi slušatelji naših prezentacija postali su i aktivni sudionici prigodnog kviza, a najbrži su za točan odgovor dobili atraktivne poklone u prigodnoj nagradnoj igri.


O učinkovitosti kompanijskog nastupa vjerojatno najbolje svjedoči posebna zahvala, objavljena na "vrhu" web stranice s festivalskim aktualnostima:"Stručni i Upravni odbor INFOFEST-a 2006 se zahvaljuje kompaniji ERICSSON NIKOLA TESLA iz Zagreba za programski doprinos u edukativnom širenju razumijevanja djela i misli velikog genija sa ovih prostora, Nikole Tesle."


Značajna prisutnost Ericssonovih komunikacijskih rješenja na crnogorskom je tržištu i dodatno naglašena dvodnevnim sudjelovanjem Željka Popovića, kao predstavnika ETK na međunarodnoj konferenciji "Ključni regulatorni izazovi za liberalizaciju tržišta telekomunikacija jugoistočne Europe", u organizaciji Agencije za telekomunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore.

Moć trajanja

Kratak boravak predsjednice kompanije te više top menadžera i stručnjaka Ericssona Nikole Tesle u Budvi iskorišten je i za "medijske aktivnosti" te za unaprjeđenje kontakata s najznačajnijim tamošnjim kupcima. Trenutak je bio i "više nego povoljan", jer je Crna Gora, nakon osamostaljenja, prva država u svijetu kojoj se (u okolnostima već razvijene mobilne telefonije) mijenja pozivni kod zemlje (country code) i kod zemlje za mobilnu telefoniju (mobile country code). Cijeli će proces trajati 6 mjeseci, a zahvaljujući razvijenim kompetencijama i znanjima, u njemu će prva globalna iskustva u potpuno novoj vrsti usluge stjecati upravo naši stručnjaci.


U svijetu u kojem je puno veći izazov održati kontinuitet uspješnog poslovanja, nego zgrnuti početni profit te u kojem se odgovorni poduzetnici razlikuju od ostalih po trajnom i odgovornom ulaganju u istraživanje i razvoj kompetencija i portfelja, slogan "Moć trajanja", još bolje od INFOFEST-a, opisuje Ericsson Nikolu Teslu, kao zapaženog sudionika regionalnih zbivanja.


J. Glavaš