Search
Hrvatska
Društvena odgovornost 
Ericssonov doprinos efikasnom poslovanju te briga o okolišu

Na nedavno održanom Mobile World Congressu u Barceloni Ericsson je predstavio i neke svoje aktivnosti povezane s područjem društvene odgovornosti. U skladu s tim Ericssonovi proizvodi omogućuju efikasnije poslovanje operatora i poslovnih korisnika uz istovremeni pozitivan utjecaj na okoliš. Tako Ericssonovu novu generaciju energetski učinkovitih radio baznih stanica RBS 6000 karakterizira da su najmanje na tržištu i da podržavaju GSM/EDGE, WCDMA/HSPA i LTE u jednom kućištu. Na svega 25 posto prostora koji je koristila bivša generacija radio baznih stanica omogućen je dvostruko veći kapacitet. Potrošnja energije smanjena je 20-65 posto u odnosu na postojeće Ericssonove radio bazne stanice što uz brigu o okolišu omogućuje i značajno smanjenje troškova operatorima.

 

Objavljeni su i rezultati studije o Next G(TM) mreži koju je australskom operatoru Telstri isporučio i instalirao Ericsson. Rezultati pokazuju da mobilne širokopojasne usluge koje ova mreža nudi poslovnim korisnicima mogu smanjiti emisiju CO2 te povećati produktivnost zaposlenika. Ova je studija provedeno od strane nezavisne konzultantske tvrtke Econtech. Potvrdila je da mnogi poslovni korisnici uz pomoć ove 3G mreže koja omogućuje HSPA funkcionalnosti trebaju manje putovati, kao i trošiti manje papira za ispisivanje dokumenta što dovodi do smanjenja emisije ugljičnog dioksida te povoljnog utjecaja na okoliš. Poslovni subjekti smanjili su svoj utjecaj na emisiju do čak 17 posto.

 

Ericsson Nikola Tesla također svojim aktivnostima promovira društveno odgovorno poslovanje i ima niz pozitivnih primjera iz svih područja društvene odgovornosti koja uključuju ekonomsku održivost, radnu okolinu, tržišne odnose, utjecaj na okoliš i na zajednicu. U tom kontekstu velika briga usmjerena je prema tome da proizvodi i rješenja iz kompanijskog portfelja nisu štetni za okoliš, štede energiju te unaprjeđuju poslovanje poslovnih subjekata i život ljudi koji ih koriste.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona nikole Tesle