Search
Hrvatska
Mobilni širokopojasni pristup - bilo kada i bilo gdje 
Ericsson oprema Lenovo prijenosnike integriranim HSPA modulom

Ericsson i Lenovo, treći najveći proizvođač osobnih računala na svijetu, dogovorili su se da još tijekom ove godine u Lenovo ThinkPad prijenosnike integriraju modul za mobilni širokopojasni pristup temeljen na HSPA tehnologiji. Lenovo je tako postao prvi veliki Ericssonov kupac ovih modula zasnovanih na globalno najrasprostranjenijoj komercijalnoj tehnologiji za širokopojasni pristup.

 

HSPA (High-Speed Packet Access) omogućava korisnicima iskustva u pregledavanju Interneta kao da pristupaju posredstvom DSL (Digital Subscriber Loop) tehnologije tj. digitalne pretplatničke petlje, ali bez upotrebe bakrenih vodova do krajnjeg korisnika usluge. Zasada je omogućena vršna silazna (downlink) brzina do14.4 Mbps i vršna uzlazna brzina (uplink) do čak 2.0 Mbps.
Trenutačno postoji više od 160 telekomunikacijskih mreža koje nude komercijalni HSPA pristup za preko milijardu krajnjih korisnika diljem svijeta.

 

Ericssonovi moduli za mobilni širokopojasni pristup pružaju jednostavno i troškovno učinkovito rješenje za "korisnike u pokretu", a optimalno integrirani u ovakve prijenosnike, osim vrhunskih komunikacijskih performansi, pružaju i vrlo štedljivu potrošnju baterija.
Koristeći prednosti vlastitog HSPA chipseta i patentnih prava, Ericsson putem vrlo konkurentnog rješenja utječe i na daljnje širenje tržišta u ovom području.
Projekcije ukazuju da će 2011. godine, od otprilike 200 milijuna novokupljenih prijenosnika godišnje, njih čak 50% imati ugrađen HSPA modul za mobilni širokopojasni pristup. Tako će korisnici imati stvarni širokopojasni pristup internetu s potpunim setom usluga, birajući ne samo mjesto i vrijeme koje im najviše odgovara, već i uređaj s kojeg će pristupiti.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle