Search
Hrvatska
Suradnja Ericssona i 3 Italia 
Prvi komercijalni korak prema HSPA Evolution

Ericsson i operator 3 Italia ostvarili su industrijski prvijenac: uspješnu uspostavu unaprijeđenih HSPA mobilno-podatkovnih veza u mreži u komercijalnom radu. Unaprijeđena HSPA tehnologija omogućuje maksimalnu brzinu uzlazne veze (uplink) do 5.8Mbps te značajno smanjenje vremena čekanja mreže što donosi daleko bolje performanse interaktivnih korisničkih aplikacija.

 

Ovo značajno postignuće ostvareno je u postojećoj komercijalnoj mreži operatora 3 Italia i predstavlja novi korak prema HSPA Evolution. Navedeno potvrđuje da je HSPA vodeća tehnologija za mobilni širokopojasni pristup. Viša brzina uzlazne veze i manje vrijeme čekanja u mobilnoj mreži omogućuju učinkovitiju interaktivnu komunikaciju korisnicima. Brža uzlazna veza posebice će pomoći kod video konferencija, postave korisničkih sadržaja na web, slanja elektroničke pošte s prilozima te boljih performansi online igara.

 

Velika prednost HSPA je što predstavlja prirodni razvoj postojeće WCDMA/GSM tehnologije, koja se nalazi u oko 85 posto današnjih mobilnih mreža u svijetu. Predviđa se da će do 2010. 71 posto svih mobilnih širokopojasnih veza biti temeljeno na HSPA. Ericssonovo HSPA rješenje za širokopojasni pristup danas omogućuje silazne brzine do 14.4Mbps, a uzlazne do 5.8Mbps. Daljnja evolucija povećat će silazne brzine na 42Mbps, a uzlazne na 12Mbps.

 

Više informacija o HSPA možete naći na adresi 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle