Search
Hrvatska
Mobilni širokopojasni pristup 
Ericssonovi HSPA moduli u novoj generaciji LG Electronics prijenosnika

LG Electronics je izabrao Ericssonove HSPA module koje će tijekom trećeg tromjesečja 2008 godine početi ugrađivati u prijenosna računala LG Electronicsa. HSPA je na svijetu komercijalno najviše korištena tehnologija za mobilni širokopojasni pristup.

HSPA tehnologija korisnicima omogućuje doživljaj poput DSL tehnologije, uz dodatak istinske mobilnosti. U svijetu je trenutno 207 HSPA mreža u komercijalnom radu, koje opslužuju preko milijardu korisnika.

 

Ericssonovi HSPA moduli omogućuju krajnjem korisniku jednostavno i troškovno učinkovito rješenje za širokopojasni pristup tijekom putovanja. Posebice su optimizirani za rad s prijenosnicima i nude odlične performanse za download i upload uz dulje trajanje baterije te rad bez prekida prilikom promjene mreže. Uz Ericssonovu HSPA chipset tehnologiju i korporacijsku ekonomiju razmjera te dugoročne odnose s operatorima, Ericsson može ponuditi vrlo konkurentno rješenje za mobilni širokopojasni pristup, što će biti daljnji pokretač masovnog tržišta u ovome području.

 

Predviđanja analitičara pokazuju da će se 2011. godine prodavati oko 200 milijuna prijenosnika godišnje, a Ericsson predviđa da će polovica od njih će imati ugrađene HSPA module. Korisnici će sve češće moći mobilnim putem pristupati cijelom nizu atraktivnih usluga s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme uz terminal po izboru.

 

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle