Search
Hrvatska
HSPA moduli 
Ericsson i Dell surađuju na novoj generaciji prijenosnika

Ericsson i Dell surađuju s ciljem da međunarodni putnici ostanu online posredstvom nove generacije Dellovih prijenosnika koja će podržavati roaming bez prekida u HSPA mobilnim širokopojasnim mrežama, u tri frekvencijska pojasa. Dell će ponuditi ugrađene Ericssonove HSPA module tijekom drugog kvartala 2008.


HSPA je  najpopularnija mobilna širokopojasna tehnologija, s više od 185 mreža u komercijalnom radu koje širom svijeta poslužuju više od milijardu korisnika. Ericssonovi HSPA moduli omogućuju krajnjem korisniku jednostavno i troškovno učinkovito rješenje za širokopojasni pristup tijekom putovanja. Posebice su optimizirani za rad s prijenosnicima i nude odlične performanse za download i upload uz dulje trajanje baterije te rad bez prekida prilikom promjene mreže. Moduli također posjeduju GPS prijamnik koji se može koristiti za aplikacije u području pozicioniranja. Uz Ericssonovu HSPA chipset tehnologiju i korporacijsku ekonomiju razmjera te dugoročne odnose s operatorima, Ericsson može ponuditi vrlo konkurentno rješenje za mobilni širokopojasni pristup, što će biti daljnji pokretač masovnog tržišta u ovome području.


Predviđanja analitičara pokazuju da će se 2011. godine prodavati oko 200 milijuna prijenosnika godišnje, a polovica od njih će imati ugrađene HSPA mobilne širokopojasne module. Korisnici će sve češće moći mobilnim putem koristiti širokopojasne usluge te pristupati cijelom nizu atraktivnih usluga s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme uz  terminal po izboru.


Više podataka o ovoj temi uz slike proizvoda nalazi se na www.ericsson.com/solutions/mobile_broadband_modules/press.shtml

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle