Search
Hrvatska
Suradnja Ericssona i Intela 
HSPA rješenja u Intelovim uređajima za mobilni internet

Ericsson surađuje s Intelom u implementaciji HSPA rješenja u Intelove uređaje za mobilni Internet (Mobile Internet Devices - MIDs). Ericsson na ovaj način širi svoju 3G tehnologiju za mobilni širokopojasni pristup s prijenosnih računala na niz džepnih uređaja za različite namjene. 

 

Ericssonovo HSPA podatkovno rješenje usmjereno je prema Intelovoj Moorestown platformi, a bit će lansirano u naredne dvije godine. Moorestown je Intelova nova generacija MID platforme koja će uključivati HSPA kao jednu od bežičnih tehnologija, a temelji se na Intel® Atom™ procesoru. Džepni uređaji za mobilni internet donose istinsko iskustvo mobilnog surfanja, a očekuje se da će potpomoći korištenje niza usluga, od zabave i medija, GPS navigacije, online igranja i socijalnih aktivnost do podatkovne komunikacije i veće produktivnosti. Uz sve veću rasprostranjenost mobilnog širokopojasnog pristupa, korisnici će moći ove usluge koristiti s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.

 

3G tehnologija temelji se na Ericssonovoj najsuvremenijoj generaciji HSPA chipseta u malenim i tankim modulima što proizvođačima omogućuje ponudu vrlo atraktivnih uređaja za krajnje korisnika. Ericsson optimizira vlastite module za Intelovu novu generaciju Moorestown platforme i Moblin-temeljeni Linux operativni sustav. Modul će raditi na WCDMA/HSPA i GSM/EDGE mrežama širom svijeta.

 

HSPA je u svijetu najraširenija 3G tehnologija za mobilni širokopojasni pristup, s 221 mrežom širom svijeta u komercijalnom radu i uz više od 60 milijuna korisnika, a mjesečni rast iznosi 4 milijuna korisnika.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Moduli za mobilni širokopojasni pristup