Search
Hrvatska
Multimedija 
Ericssonova cjelovita rješenja za interaktivnu TV

Kompanija Ericsson Nikola Tesla je u svom demo labu prezentirala Net Insight rješenje koje omogućava općenito najdjelotvorniji prijenos informacija za medijske kuće (broadcasting houses) i digitalnu zemaljsku televiziju (Digital Terrestrial Television - DTT). Danas u svijetu TV signal prenošen Net Insightovim Nimbra proizvodima stiže već u preko 100 milijuna domova u više od 20 zemalja.

 

Multimedija je jedno od Ericssonovih strateških fokus područja, a to uključuje i cjelovita rješenja za interaktivnu televiziju: IPTV i DTT. Ova rješenja podižu televiziju kao medij na novu razinu: povećavaju kvalitetu slike i uvođenjem novih multimedijskih sadržaja omogućavaju njenu individualizaciju. Ericssonova usredotočenost na multimedijska rješenja naglašena je i kroz nedavnu akviziciju Tandberg Television kompanije, te strateškom suradnjom s najnaprednijim tehnološkim partnerima u ovom segmentu, poput Net Insighta. Tandberg je vodeći svjetski proizvođač video head-end produkata, enkodera i digitalne tehnologije za komprimiranje, koja omogućava maksimiziranje kvalitete slike uz minimiziranje kapaciteta za video aplikacije. Upravo je ta tehnologija ključni dio Ericssonovih rješenja za interaktivnu televiziju. Tandberg, također nudi i interaktivna video rješenja „na-zahtjev“.

 

Ericsson Nikola Tesla, kao vodeći sistemski integrator u regiji, snažan je centar kompetencija i resursa za IPTV i DTT rješenja. Kompanija osigurava cjelovita rješenja i odgovarajuće profesionalne usluge za telekom operatere,ali i za medijske kuće. Glavna misao vodilja u ovom poslu je evolucija TV usluge koja će krajnjem korisniku omogućiti potpunu personalizaciju i interaktivnost, a davateljima usluga pružiti tehnološki najnaprednije cjelovito rješenje kao podlogu za uspješan poslovni razvoj.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle