Search
Hrvatska
Održana konferencija za novinare u Splitu 
Vrijedan doprinos i poticaj regionalnom gospodarstvu i akademskoj zajednici

Konferencija za novinare kompanije Ericsson Nikola Tesla u Splitu održana je 9. svibnja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje  Sveučilišta u Splitu, uz nazočnost mr. sci. Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle, prof. dr. sci. Dinka Begušića, dekana FESB-a i g. Ivana Kureta, gradonačelnika Grada Splita. Suradnja Ericssona Nikole Tesle i FESB-a uspješan je primjer povezivanja znanosti i gospodarstva te snažan poticaj razvoju cijele regije. Prvi dio konferencije za novinare bio je posvećen poslovanju Ericssona Nikole Tesle u prošloj godini uz kratak osvrt na poslovne rezultate u prvom tromjesečju 2008. godine. Posebnu pozornost okupljenih privukli su brojni zajednički projekti i aktivnosti ETK i FESB-a.


U pozdravnoj riječi, dekan FESB-a D. Begušić izrazio je zadovoljstvo dugom tradicijom suradnje kao i činjenicom da je kompanija – lider u u razvoju komunikacija prepoznala vrijednost sustavne sinergije gospodarstva i akademske zajednice.

 

Predsjednica kompanije G. Kovačević, prezentacijom rezultata kompanije u 2007. godini i prvom tromjesječju 2008. godine, potvrdila je poruku konferencije: samo znanjem u fokusu mogu se ostvariti vrhunski uspjesi.

Kao dodatni poticaj suradnji, predsjednica je predstavila vrijednu donaciju FESB-u
čija godišnja vrijednost iznosi 500.000 kuna. Suradnja je obogaćena projektima kojima se  poboljšavaju uvjeta rada na fakultetu poput dogradnje MX-One centrale na IP s pripadajućom opremom te 130 telefona,  6 stipendija najboljim redovnim studentima završnih studijskih godina FESB-a,  “Summer Camp” -  radionice te Integriranog okruženja za ispitivanje primjena bežične komunikacije kratkog dometa (projekt vrijedan 600.000 kuna  koji će se realizirati u naredne tri godine).


U ime stipendista, kojima otvaramo pristup najnovijim tehnologijama, aktivnom sudjelovanju u znanstveno-istraživačkim projektima i radno mjesto u kompaniji koja se potvrdila kao poslodavac izbora, zahvalio se Dražen Škobić, student 4. godine FESB-a.

 

Gradonačelnik Splita I. Kuret čestitao je na vrijednoj suradnji i projektima.  Istaknuo je da ga posebno veseli što u Splitu postoji tvrtka koja mladim stručnjacima osigurava radno mjesto i perspektivan put u daljnjem usavršavanju. Dodatna vrijednost je što je riječ o vodećem sistem integratoru koji nudi rješenja za digitalni grad što i Split želi uskoro postati.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle