Search
Hrvatska
Prva LTE komercijalna platforma za mobilne uređaje u svijetu 
Ericsson omogućio mobilne usluge u stvarnom vremenu

Ericsson je predstavio M700 mobilnu platformu, prvu komercijalnu platformu s LTE mogućnostima u svijetu, koja omogućuje vršnu brzinu downlinka od čak 100Mbps te vršnu brzinu uplinka od 50Mbps. Ove su brzine jednake, a u nekim slučajevima i veće od brzina fiksnog pristupa te omogućuju atraktivan doživljaj mobilnih usluga u stvarnom vremenu poput online igara i video streaminga.


M700 je veličinom i potrošnjom energije optimiziran te je usporediv s postojećim standardnim 3G platformama. Prvi proizvodi temeljeni na M700 bit će podatkovni uređaji poput modema za prijenosna računala te drugih malih modema za uređaje potrošačke elektronike. Cijeli niz sučelja omogućit će jednostavnu integraciju s drugim platformama za terminale. Posebni aplikacijski integrirani krugovi bit će dostupni već tijekom ove godine. Komercijalne verzije očekuju se 2009. godine, a proizvodi temeljeni na ovoj platformi 2010.


Platforma M700 podržava pojasne širine od 1.4 do 20MHz te je kompatibilna s mrežama širom svijeta. Može podržavati do 6 frekvencijskih pojasa uključujući i pojas od 700 MHz. Ericssonovi testovi sukladnosti pružaju proizvođačima mogućnost da brzo ponude odgovarajuće napredne uređaje, uz minimalni rizik i niske razvojne troškove.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle