Search
Hrvatska
Ericsson Multimedia Communication Suite 
Popularne internetske usluge od sada dostupne i mobilnim korisnicima

Ericsson je nedavno lansirao Ericsson Multimedia Communication Suite (MCS) - rješenje koje korisnicima omogućuje da popularne internetske usluge koriste na novi i unaprijeđeni način na svojim mobilnim uređajima. Intuitivno korisničko sučelje bit će inicijalno integrirano u odabrane Sony Ericssonove terminale poput W760.

 

Uz Ericssonov MCS, mobilni će operatori korisnicima ponuditi cijeli niz atraktivnih usluga. Korisnici će iz svog adresara moći pristupiti novim i postojećim uslugama, uz sučelje koje će nuditi obilje funkcionalnosti vezanih uz prisutnost poput avatara, slika i osobnih poruka. MCS također omogućuje informacije o prijateljima i njihovim aplikacijama pa će korisnici moći saznati tko je raspoložen za koju vrstu komunikacije, uz naglasak da svaki od korisnika ima punu kontrolu koje informacije želi dijeliti s drugima.


Ovo rješenja stvoreno je iz razloga što su istraživanja koja je Ericssonov istraživački institut ConsumerLab proveo u Europi, Aziji i SAD pokazala da korisnici sve više žele komunikacijske usluge koje su postale popularne na Internetu (poput stvaranja različitih zajednica istomišljenika, blogova i trenutnog poručivanja - instant messaging) koristiti i u mobilnoj mreži. Korisnicima su u mobilnoj komunikaciji posebno zanimljive usluge chata, razmjene datoteka i prisutnosti. Intuitivno korisničko sučelje integrira nove MCS aplikacije ovoga tipa s postojećim uslugama glasovnog pozivanja, video poziva, SMS-a ili MMS-a. Jednostavno ostvarive nove usluge uz pomoć adresara s informacijama o prisutnosti stimulirat će nove spontane oblike komunikacije i olakšati dijeljenje svakodnevnih doživljaja.
Ericssonovo MCS rješenje inicijalno će biti dostupno na određenim Sony Ericssonovim modelima. Izgrađeno je na IMS arhitekturi i u skladu je s inicijativom koja se pojavila u ovoj industriji pod nazivom Rich Communication Suite (RCS) kojoj je cilj međuoperativnost i sukladnost standardiziranim obilježjima IMS usluge.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle