Search
Hrvatska
Nagrada najboljim tvrtkama u području društveno odgovornog poslovanja 
Ericsson Nikola Tesla među nagrađenima

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, na Zagrebačkom velesajmu održana je svečana dodjela nagrada najboljim tvrtkama u području društveno odgovornog poslovanja. Kompanija Ericsson Nikola Tesla d.d. je među  nagrađenim hrvatskim tvrtkama.

 

Indeks DOP-a zajednički je projekt HGK i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR)  čiji je cilj učiniti transparentnim uspješnost tvrtki s obzirom na društveno odgovorno poslovanje.
Ispunjavanje upitnika je dobrovoljno, a upućen je na 1364 tvrtki (500 najuspješnijih malih, srednjih i velikih tvrtki te sadrži 119 pitanja iz svih područja DOP-a, kao što su ekonomska održivost, uključenost u DOP, politike i prakse u radnoj sredini, mjere i praćenje utjecaja na okoliš. Na temelju ispunjenih upitnika, nezavisno stručno povjerenstvo dodijelilo je nagrade najboljim tvrtkama u području društveno odgovornog poslovanja, koje su sakupila više od 75% bodova i pokazale zavidan stupanj integracije prakse DOP-a u svojem poslovanju


Ericsson Nikola Tesla dobila je nagradu INDEKS DOP-a za svoju pozitivnu praksu prema svim ključnim interesnim skupinama te time predstavlja ogledni primjer društveno odgovorne kompanije u Hrvatskoj. Preuzimajući nagradu, predsjednica kompanije Gordana Kovačević istaknula je svoje zadovoljstvo što je kompanija stabilna i uspješna u ključnim pokazateljima svog poslovanja te sustavno vodi brigu o svojim zaposlenicima, kupcima, partnerima, dobavljačima, javnosti, dioničarima te široj društvenoj zajednici.


Zanimljiva razmjena iskustava i primjenjenih načela uslijedila je u panel raspravi "Društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj u RH" u kojoj su uz Sue Bird, predstavnicu Europske komisije, sudjelovali Leo Begović,državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, Gordana Kovačević, predsjednica ETK, Marko Štefan, pomoćnik direktora Hartmann d.o.o., Ivan Vidaković, predstavnik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, Dušića Radojčić, predsjednica Zelene Istre te Mario Švigir, glavni ekonomist Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle