Search
Hrvatska
„Pametni“ grad 
Širokopojasni pristup za saudijski high-tech grad

Ericsson će isporučiti, izgraditi, integrirati i upravljati radom najsuvremenije infrastrukture koja nudi različite komunikacijske mogućnosti u saudijskom high-tech gradu nazvanom King Abdullah Economic City. S tvrtkom Emaar, koja je zadužena za razvoj ovog projekta „pametnog“ grada (smart city), Ericsson je potpisao petogodišnji ugovor o partnerstvu kao jedini isporučitelj, a riječ je o prvom „end-to-end“ ugovoru vezanom uz fiksnu mrežu u Saudijskoj Arabiji.

Ovaj ugovor zaključen po principu „ključ u ruke“ otvara nove horizonte u Saudijskoj Arabiji s obzirom da je riječ o prvom GPON (Gigabit Passive Optical Network - gigabitna pasivna optička mreža) IPTV ugovoru, prvom ugovoru u području svjetlovodne tehnologije te prvom IMS ugovoru u području fiksne mreže u kojem Ericsson osigurava sistemsku integraciju i usluge izvedbe mreže. Rješenje će uključivati proizvode Ericssonovih glavnih akvizicija, kompanija Entrisphere, Marconi, Redback i TANDBERG Television uz korporacijsku listu proizvoda u području telekomunikacijskih usluga.

 

Mreža će ponuditi inovativne usluge. Korištenje najsuvremenije GPON fiber-to-the home tehnologije, omogućit će napredne multimedijske usluge uz pomoć TV uređaja, osobnih računala i telefona. Usluge poput IP telefonije, filmova na zahtjev, personaliziranog TV programa, iznimno brzog pristupa Internetu i podatkovnih usluga bit će ponuđene pod povoljnim uvjetima stanovnicima ovog dvomilijunskog grada.

 

Više informacija o ovoj temi možete naći na http://www.kingabdullahcity.com/en/

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle