Search
Hrvatska
Na FER-u otvoren Sajam poslova i karijera 
Uspješan nastup naše kompanije

Sajam poslova i karijera,  održava se danas i sutra  u prostoru Fakulteta elektrotehnike i računarstava. Odlična je to prilika za razmjenu informacija i za bolje upoznavanje studenata i potencijalnih zaposlenika, s jedne strane, te mogućih poslodavaca s druge strane. Namjera je Sajma  upoznati studente s trendovima na tržištu rada te doznati više o vodećim tvrtkama koje trebaju kvalitetne, visokoobrazovne  stručnjake.  Za poslodavce je to šansa da se predstave mladim i ambicioznim ljudima koji će uskoro krenuti u potragu za atraktivnim radnim mjestima.

 

S obzirom na to da Ericsson Nikola Tesla prolazi kroz razdoblje novog, intenzivnog rasta kompanije pa stoga ime povećane  potrebe za mladim, talentiranim i visoko obrazovanim kadrovima rado smo se odazvali pozivu za nastup na ovom studentskom sajmu.


Kompaniju je na jednosatnoj prezentaciji na FER-u  predstavila Marijana Đuzel, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima, koja je u svom izlaganju naglasila važnost intelektualnog kapitala za kompaniju čiji je osnovni proizvod znanje. Osmišljavanje aktivnosti za privlačenje, razvijanje  i zadržavanje visoko obrazovanih stručnjaka, koji  trebaju ostvariti složene zadaće u području suvremenih tehnologija, sastavni je dio poslovne strategije naše kompanije. Istaknula je da će kompanija krajem godine nastaviti s  uspješno započetim projektom stipendiranja najboljih studenata završnih godina FER-a i FESB-a, te na taj način osigurati kvalitetne kadrove za budućnost kompanije i doprinijeti razvoju suvremenog društva znanja. Na kraju je najavila da će se krajem svibnja u kompaniji održati „Dan otvorenih vrata“ namijenjen studentima završnih godina FER-a.


U nastavku studentima se obratio  Mijo Soldin, rukovoditelj u odjelu Sistemske integracije. Poslovni izazovi, napredak u karijeri, mogućnosti internacionalne karijere, rad u regionalnim i globalnim timovima, poslovna putovanja,  druženja sa kolegama iz cijelog svijeta, ugodno radno okruženje, te stimulativni sustav nagrađivanja  samo su neke od tema koje su studenti pratili s velikim  interesom.

Već tradicionalno, nagradili smo znanje i brzinu studenata koji su znali odgovor na postavljena nagradna pitanja, a uz to su bili i najbrži.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle