Search
Hrvatska
Elektronički zdravstveni karton hrvatskih olimpijaca 
Ericsson Nikola Tesla: službeni inovacijsko-tehnološki partner Hrvatskog olimpijskog odbora

Na konferenciji za novinare održanoj 13. lipnja u Ericssonu Nikoli Tesli, Gordana Kovačević, predsjednica kompanije domaćina i Josip Čop, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) potpisali su sponzorski ugovor o tehnološko-inovacijskom partnerstvu.


Predmet ovog ugovora su elektronički zdravstveni kartoni koje su, za aktualne hrvatske olimpijce, izradili stručnjaci Ericssona Nikole Tesle. Aplikacija je utemeljena na najsuvremenijim informacijsko-komunikacijskim tehnologijama te autoriziranom liječničkom timu omogućava pristup zdravstvenom kartonu pacijenta putem Interneta, pružajući uvid u već postojeće medicinske informacije i njihovo ažuriranje, neovisno o zemljopisnoj lokaciji i vremenu pristupa.


Kompanija je tako, kao društveno-odgovorni poduzetnik, iskoristila svoje najveće vrijednosti – inovativnost i tehnološko liderstvo za potporu daljnjim uspjesima ponajboljih predstavnika hrvatskog sporta ali i šire sportske zajednice.


„Radeći na realizaciji ovog projekta željeli smo unaprijediti zdravstvenu skrb sportaša i tako doprinijeti uspjehu olimpijaca koji će ovog ljeta  braniti boje Hrvatske na Olimpijskim igrama u Kini“, naglasila je Gordana Kovačević, a okupljenima su se obratili i Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, te prof. dr. Boris Labar, predsjednik Zdravstvene komisije HOO-a posebno ističući značaj i potrebu uvođenja elektroničkog zdravstvenog kartona.

 Na kraju svečanosti, kojoj su nazočili i predstavnici hrvatskih sportskih saveza, našim su sportašima upućene najljepše želje za što bolje rezultate na OI u Pekingu i odlično zdravlje.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikole Tesle