Search
Hrvatska
Ericsson Nikola Tesla na Telecom Areni 
Velika očekivanja u daljnjem širenju broadbanda

Završena je 4.SEE Telecom Arena koja se u organizaciji Infoarena digitalni sadržaji d.o.o. održala 18. i 19. ožujka u hotelu Westin, Zagreb. Konferencija je zamišljena kao centralno događanje cjelokupne telekomunikacijske industrije u Hrvatskoj i značajna manifestacija u regiji.

 

Više okruglih stolova i niz zanimljivih panel diskusija donijeli su aktualni pregled telekom industrije, predviđanja i trendove te otvorili polemiku o "vrućim" temama poput novog prijedloga Zakona o elektroničkim medijima, DTK infrastrukture i podršku regulatora.


Nacrt prijedloga Zakona o elektroničkim medijima predviđa mnoge promjene, od kojih je najglasnije odjeknula točka o čuvanju poziva, SMS poruka i elektroničke pošte do 6 mjeseci, što je, kako je naglašeno, dužnost operatera. Državni tajnik Breglec pojasnio je tu odluku kazavši da se neće čuvati sadržaji već isključivo tehnički podaci o komunikaciji.


Milan Živković, direktor Strategije i razvoja poslovanja Ericssona Nikole Tesle, prognozirao je u uvodnom panelu konferencije značajno povećanje ukupnog prometa u telekomunikacijama do 2012. godine, pri čemu će se struktura prometa promijeniti u korist Interneta i mobilne televizije za razliku od dosadašnje dominacije govornog prometa.


Telecom Arena je završila panelom o širokopojasnom pristupu mreži u kojem je Tihomir Fabeta, stručnjak za telekom mreže iz Ericssona Nikole Tesle prezentirao Full Service Broadband - Market Technology Consumer. Naveo je da već danas postoji 250 milijuna korisnika širokopojasnog Interneta te da će do 2011. godine ovaj broj narasti na 1,5 milijardi, od čega će čak 30% biti korisnici mobilnog broadbanda.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle