Search
Hrvatska
Iz područja centrala za poslovne sustave 
Ericsson prepušta PBX rješenja za poslovne sustave kompaniji Aastra Technologies

Ericsson je sklopio ugovor o prodaji PBX rješenja, odnosno centrala za poslovne sustave kompaniji Aastra Technologies. Ovaj ugovor uključuje i prelazak 630 Ericssonovih zaposlenika u novu kompaniju, od kojih je 360 iz Švedske. Realizacija ovog ugovora očekuje se u travnju ove godine. Od sada nadalje Ericsson će se usredotočiti na ponudu vlastitog sveobuhvatnog portfelja iz područja aplikacija za poslovne sustave izravno operatorima i isporučiteljima usluga.

 

Ericsson je prvenstveno orijentiran telekomunikacijskim operatorima i isporučiteljima usluga te stoga smatra da su PBX rješenja za poslovne sustave izvan njegovog temeljnog interesa. Uz navedeno, industrija rješenja za poslovne sustave sve više postaje globalna i teži prema konsolidaciji. Upravo zato Ericsson vjeruje da će njegova PBX rješenja za poslovne sustave omogućiti značajne kompetencije i dodati daljnju vrijednost Aastra Technologies, omogućujući nadopunjavanje Aastrinog portfelja vodećim proizvodima te osiguravajući značajnu bazu kupaca iz područja PBX rješenja. Ovaj će potez biti pozitivan korak za Ericssonove kupce, partnere i zaposlenike iz područja poslovnih sustava zbog spajanja vodećih portfelja Ericssona i Aastra Technologies u ovome području.

 

Poslovni sustavi Ericssona Nikole Tesle, dosadašnji partner Ericsson Enterprisea nastavit će suradnju s Aastra Technologies, podržavajući svoje kupce i nadalje portfeljom proizvoda i usluga za poslovne korisnike.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla