Search
Hrvatska
Novi Ericssonov ugovor 
Upravljanje radom 3G radio pristupne mreže za T-Mobile UK i 3 UK

Mobile Broadband Network Limited (MBNL), zajedničko ulaganje 3UK i T-Mobile UK stvoreno s ciljem upravljanja integracijom 3G radio pristupnih mreža oba operatora, izabralo je Ericsson za četverogodišnji ugovor vezan uz upravljane usluge u području rada i održavanja konsolidirane mreže. 

 

T-Mobile i 3 dogovorili su dijeljenje infrastrukture u siječnju 2008. s ciljem stvaranja najveće britanske 3G mreže do 2010. godine. Ova će pionirska  suradnja u mrežnom dijelu osigurati gotovo cjelokupnu pokrivenost britanske populacije 3G uslugama te značajno unaprijediti jačinu signala u zgradama. Ugovor će također dovesti do značajnih ušteda te pozitivnog utjecaja na okoliš, uz uklanjanje oko 5000 baznih stanica. Ericsson prema ugovoru ima odgovornost za rad i upravljanje performansama obje 3G mreže te 2G radio pristupne mreže T-Mobilea. Četverogodišnji ugovor omogućit će MBNL-u kontrolu troškova rada te visoku kvalitetu usluga u razdoblju kada 3G mrežna konsolidacija ulazi u fazu masovnog korištenja. Oko 80 zaposlenika kompanije T-Mobile prešli su u Ericsson, što je dodatno ojačalo sposobnosti Ericssona u području upravljanih usluga u Velikoj Britaniji.

O Ericssonovoj ulozi u upravljanim uslugama

Ericssonova ponuda u području upravljanih usluga uključuje široki raspon najsuvremenijih usluga, od dizajna, izgradnje, rada i svakodnevnog upravljanja klijentovom mrežom, koje uključuju usluge krajnjim korisnicima i sustave za poslovnu podršku, do hostinga servisnih aplikacija i sadržaja kao i osiguravanja pokrivenosti mreže i kapaciteta na zahtjev. Ericssonov vodeći položaj potvrđuje i službeni podatak o preko 100 ugovora s operatorima širom svijeta u zadnjih 6 godina. Tako Ericsson, isključujući hosting, trenutačno upravlja mrežama s ukupnim brojem od preko 225 milijuna korisnika.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle