Search
Hrvatska
Nove tehnologije 
Volvo Ocean Race live

Gledatelji ovogodišnje Volvo Ocean Race utrke bit će, na temelju rješenja isporučenih od Ericssona, kontinuirano izvještavani o razvoju situacije “uživo” putem mobilne TV i IPTV-a na svakom od odredišta utrke. Gledatelji će imati mogućnost personaliziranog praćenja utrke putem kamere koju mogu sami kontrolirati uz razne poglede na utrke u lukama. Ovaj važan napredak dostignut je uz pomoć Ericssonove tehnologije. 

 

Volvo Ocean Race, najpopularnija međunarodna jedriličarska utrka, održava se od listopada 2008. do lipnja 2009. Najdulje putovanje na ovom maratonu oko svijeta dugo je 12,300 nautičkih milja, a odvija se između olimpijskog grada Qingdaoa i Rio de Janeira. Utrke u lukama održat će se na prekidima putovanja u Alicanteu, Singapuru, Qingdaou, Rio de Janeiru, Bostonu, Galwayu i Stockholmu.

Usluge vezane uz Volvo Ocean Race, a uz podršku Ericssona, započet će u listopadu sa zadatkom da ljubitelji jedrenja uvijek budu u toku s događanjima u utrci. Najnovije informacije i usluge zabave bit će im dostupne gdje god se nalazili. Nakon početnih informacija o natjecanjima u luci u Allicanteu u Španjolskoj, gledatelji će moći odabrati kameru koja će pratiti brod koji ih zanima. Ova usluga uključuje i mogućnost brzog pretraživanja kanala.

 

Volvo Ocean Race poslužit će kao ogledni primjerak kako osigurati multimedijske usluge nove generacije koje će omogućiti nove prihode, a koje nude isporuku sadržaja u rasponu od video materijala visoke definicije do onih prilagođenih mobilnim uređajima.

 

Ericssonovi multimedijski sadržaji mogu se pronaći na www.ericsson.com/broadcast_room.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle