Search
Hrvatska
Priznanja 
Ericsson prvi u “zelenim” inovacijama u Kini

Ericsson je zbog stalnih inovacija usmjerenih prema zaštiti okoliša dobio priznanje “China Green Company” u nacionalnom izboru koje su proveli China Entrepreneur, vodeći kineski poslovni časopis, Daonong Enterprise Institute i Guanghua School of Management pri Sveučilištu u Pekingu.

 

Na ovome je natjecanju pojam „zeleno“ bio definiran kao harmonični suživot ne samo čovjeka i prirode već i odnos između poduzetnika i javnosti, kao i poduzeća i društva u cjelini. Proces odabira pobjednika trajao je 6 mjeseci te je sadržavao sljedeće elemente za procjenu: indekse održivog razvoja, uključujući percepciju i politike vezane uz zaštitu okoliša; utjecaj na okoliš i rezultate u ovom području kao i objavu informacija te utjecaj brige o okolišu na buduće poslovanje. Velika pozornost posvećena je odnosima sa zaposlenicima i kupcima te društvenom angažmanu poduzetnika.

 

Prema podacima objavljenim u Ericssonovom korporativnom izvještaju o društvenoj odgovornosti za 2007. godinu Ericsson je već nadišao planirano poboljšanje energetske učinkovitosti portfelja WCDMA baznih stanica za koje je 50 postotno poboljšanje bilo zacrtano za razdoblje između 2005. i kraja 2008. godine. Tako će u periodu od 2001. do 2008. biti ostvareno i 80 postotno unapređenje u ovome području. Tijekom 2007. Ericsson je omogućio funkcionalnost štednog režima rada primopredajnika GSM baznih stanica. Uz navedeno, Ericssonovim se rješenjima smanjuje emisija CO2, a posebna se briga posvećuje životnom ciklusu proizvoda, korištenju alternativnih izvora energije te rješenjima poput Ericssonove inovacije u području baznih stanica pod nazivom Ericsson Tower Tube.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle