Search
Hrvatska
Ericssonu Nikoli Tesli Zlatni ključ  
Nagrada za najboljeg izvoznika u 2007. godini te za najvećeg izvoznika u Rusku Federaciju

Na današnjoj 3. konvenciji Hrvatskih izvoznika uručene su nagrade najboljim hrvatskim izvoznicima za 2007. godinu. Ericsson Nikola Tesla dobitnik je nagrade Zlatni ključ za najboljeg hrvatskog izvoznika u konkurenciji velikih tvrtki, koju je udruga Hrvatski izvoznici ove godine dodijelila prvi put. Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader uručio je Zlatni ključ predsjednici Ericssona Nikole Tesle Gordani Kovačević, ocijenivši pritom da se rast broja izvoznika dogodio u uvjetima makroekonomske stabilnosti uz obranu čvrstog tečaja kune.

 

U zahvali na dodijeljenim priznanjima našoj kompaniji, G. Kovačević je s ponosom istaknula da su izvozni uspjesi rezultat znanja i velikih napora naših 1530 mahom visokoobrazovanih stručnjaka kojima je uputila posebnu zahvalu.

“Ova priznanja došla su u godini kada obilježavamo punih pedest godina prisutnosti na izvoznim  tržištima pa nagrade imaju i simbolični karakter. Ideje i inovacije naših stručnjaka temelj su našeg opstanka na tako zahtjevnom i kompetitivnom tržištu,  ali i zalog našeg budućeg razvoja.  Kao najveći hrvatski izvoznik visoko sofisticiranih informacijskih i komunikacijskih rješenja i usluga i kao kompanija orijentirana razvojno-istraživačkim aktivnostima, nastojat ćemo i dalje davati značajan obol gospodarskom rastu i restrukturiranju izvoznog asortimana Hrvatske.” Svim izvoznicma poželjela je da nastave stvarati konkurentne proizvode koji će bez problema nastaviti prelaziti granicu naše zemlje i nalaziti svoje mjesto na tržištima širom svijeta.


Uz nagrade poduzećima prema njihovoj veličini, dodijeljeni su i zlatni ključevi najuspješnijim izvoznicima za deset najznačajnijih stranih tržišta za hrvatsko gospodarstvo te za najperspektivnije tržište, kojim je ocijenjeno ono Ruske Federacije.

Ericssonu Nikoli Tesli je uz ukupnu pobjedu među velikim poduzećima, pripao i zlatni ključ za Rusku Federaciju.


Nakon službenog dijela ceremonije dodjele zlatnih ključeva, organiziran je okrugi stol koji je moderirao dr. Ante Babić,  a na kojem je, uz Damira Polančeca, potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva RH, te gospodina Darinka Bagu, predsjednika Hrvatskih izvoznika i Uprave Končara, sudjelovala i predsjednica naše kompanije. D. Polančec je, između ostalog, ustvrdio da će Hrvatska svoje konkurentske prednosti ostvariti fokusirajući se na izvoz proizvoda i tehnologija baziranih na znanju, a tek onda na niskim troškovima radne snage. Poticanje sektora koji pružaju izvrsnost i tehnologije koje počivaju na znanju bit će u fokusu kad su u pitanju vladine mjere poticanja izvoza i gospodarstva.

U prilog tome govorila je i G. Kovačević istaknuvši da od 70 posto naših prihoda koje se odnose na izvoz, 30 posto tog iznosa čini izvoz znanja. Kontinuirano ulaganju u ljude, istraživanje i razvoj, suradnja s elektrotehničkim fakultetima, zapošljavanje ponajboljih diplomanata – sve to čini osnovu budućeg rasta.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle