Search
Hrvatska
Događanja 
Vestberg pronio poruku umreženog društva na Consumer Electronics Showu

Ericssonov predsjednik i generalni direktor Hans Vestberg sudionicima najvećeg sajma potrošačke elektronike koji se od 10. do 13. siječnja odigravao u Las Vegasu predstavio je Ericssonovu ulogu u budućnosti u kojoj je sve povezano, tj u ostvarenju umreženog društva uz pomoć nekih doista futurističkih tehnologija koje su u nastajanju.

 

Ericssonov čelnik u svega 60 minuta predstavio je obilje informacija, od povijesti Ericssonovog inovativnog utjecaja u razvoju komunikacija, predviđanja o daljnjem uzletu mobilnog širokopojasnog pristupa do brojnih koristi koje će globalna povezanost donijeti ljudima, poslovanju i društvu u budućnosti. Kao primjer predstavio je, na velikom zaslonu u dvorani, prednosti koje nova glasovna tehnologija može donijeti industriji igara putem Ericssonovog rješenja pod nazivom In-Game Communication. Vestberg je također istaknuo važnost ICT industrije i povezivosti s potrošačkom elektronikom.

 

Također je objavio partnerstvo u prijevozničkom segmentu s kompanijom Maersk Line u sklopu kojeg će 400 brodova ove kompanije biti opremljeno Ericssonovom tehnologijom za mobilnu i satelitsku komunikaciju i na taj će se način omogućiti njihova komunikacija i praćenje npr. stanja goriva u realnom vremenu. Također je bilo riječi i o suradnji u području obrazovanja s Massachusetts Institute of Technology (MIT). Navedeni primjeri samo su neke od potvrda da umreženo društvo u poslovanju nudi nove mogućnosti.

 

Predstavio je i partnerstvo Ericssona, Refugees United, Visokog povjerenstva Ujedinjenih naroda za izbjeglice i operatora MTN, uz pomoć kojega trenutačno oko 65,000 izbjeglica mogu koristiti sigurnu uslugu pretraživanja koja im omogućuje povezivanje sa članovima porodice i prijateljima od kojih su ih razdvojile životne nedaće. Vestberg je zaključio prezentaciju demonstrirajući novu tehnologiju „kapacitivnog spajanja“ u kojoj je svoje tijelo koristio kao vod za prijenos fotografije s mobilnog uređaja na prijenosno računalo te potom i na veliki zaslon što je impresioniralo cijelu dvoranu. Sve navedeno možete vidjeti u video materijalu, a na toj stranici nalazi se i niz povezanih materijala.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle